Política 28/05/2018

Un jove d'Igualada declara davant del jutge per un tuit contra la policia de Madrid

Joan Mangues està acusat per presumptes calúmnies per una piulada arran de la mort d'un manter al barri de Lavapiés

Ara
1 min
Joan Mangues, durant la seva intervenció en la concentració a Igualada

BarcelonaJoan Mangues ha comparegut avui davant del jutge per una piulada contra la policia de Madrid arran del cas de la mort d'un senegalès al barri de Lavapiés. El jove igualadí, secretari de comunicació de les Joventuts d'Esquerra Republicana del Penedès, està acusat de presumptes calúmnies per un tuit dirigit a l'alcaldessa madrilenya, Manuela Carmena, en què va escriure: "Manuela, que Mmame Mbage no ha mort, l'han matat a garrotades".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mangues no ha respost a les preguntes dels advocats i ha assegurat a Twitter que està "tranquil" perquè no ha comès "cap delicte".

https://www.ara.cat/politica/joan-mangues-jutge-tuit-policia-Madrid-manter_0_2022997772.html

Aquest diumenge va rebre el suport de més de 300 persones que es van concentrar a la plaça de l'Ajuntament d'Igualada. "Tot plegat és molt surrealista i injust, i per això em costa ser conscient de la situació", va dir Mangues durant la seva intervenció, en què va lamentar: "La repressió que exerceix la maquinària del 155 que fa mesos que carrega contra la nostra societat malauradament és el pa de cada dia". El jove igualadí va assenyalar que mai s'hauria imaginat que una piulada seva tindria aquestes conseqüències fins a portar-lo a declarar a Madrid. "He llegit comentaris denigrants contra els catalans, però per a ells només hi ha impunitat", va criticar.

La CUP i Òmnium Cultural també han mostrat el suport al jove a través dels seus comptes de les xarxes. Òmnium reivindica: "Cal defensar els nostres drets davant un estat cada cop més autoritari". I la CUP relaciona el seu cas amb la identificació del cantant de La Polla Records i la condemna a Valtonyc, i afegeix: "Avui un jove igualadí ha sigut citat a Madrid per una piulada solidària amb els manters de Lavapiés".

stats