POLÍTICA
Política 30/12/2012

La CUP aposta per la desobediència si l'Estat prohibeix el referèndum

David Fernàndez considera que el Govern de Mas és un executiu "submís als mercats". Avança que "no té perquè haver-hi impediments" per votar a favor de la declaració de sobirania que se sotmetrà a votació del Parlament

Ara / Acn
1 min
David Fernàndez va debutar amb un discurs i una estètica poc habituals al Parlament.

BarcelonaEl diputat i portaveu de la CUP al Parlament, David Fernàndez, ha apostat aquest diumenge per la desobediència si l'Estat prohibeix la consulta d'autodeterminació. L'alternativa a això, és a dir, no fer la consulta, seria, a criteri seu, el "pitjor frau polític i electoral" des de la mateixa Transició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernàndez ha valorat per primer cop en una entrevista a Catalunya Informació la composició del nou Govern de la Generalitat nomenat recentment pel president, Artur Mas. Ha considerat que és "un executiu submís als mercats" i amb un discurs socioeconòmic "que obeeix el que dicten els mercats". "No em sembla un bon Govern per afrontar els reptes de la legislatura", ha dit en ser preguntat per la qüestió. En aquest sentit, ha destacat que "la metàfora del 2010 va ser 'el Govern dels millors' i ja sabem el que ha succeït des del punt de vista social; ara és el Govern dels mateixos".

Malgrat aquesta consideració, la CUP no té cap prejudici en admetre coincidències amb el Govern en algun dels grans objectius de la legislatura, com la declaració de sobirania del poble de Catalunya que vol impulsar Mas en compliment de l'acord CiU-ERC al Parlament. Això sí, ha assegurat que de moment ningú s'ha posat en contacte amb la CUP per parlar-ne, si bé no veu problemes a priori per acabar votant al costat almenys de CiU i ERC en aquesta qüestió.

stats