Política06/11/2014

La CUP envia una carta a Espadaler i als Mossos per exigir que el 9-N permetin votar

Avisen que seria "incomprensible" que el cos policial de la Generalitat, que organitza el procés participatiu, impedeixi votar

Ara

BarcelonaLa Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha fet arribar aquest dijous una carta al conseller d'Interior, Ramon Espadaler, per exigir-li que "cap membre dels Mossos d'Esquadra actuï diumenge en contra que la gent s'expressi votant". Així li han demanat, a través d'una missiva signada per regidors, diputats i el Secretariat Nacional de la formació, que no hi hagi comandaments que donin ordres per impedir "el dret bàsic com el dret a votar".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Argumenten que el procés "l'ha forçat i la fet possible la gent" i és per això que el Govern "no està legitimat" a impedir la votació."Hi ha tot un poble que vol votar i ens preocupa enormement que algú ho pugui impedir", diuen a la carta, ja que asseguren que "seria incomprensible" que el mateix Govern que s'ha compromès a organitzar el procés participatiu ho impedeixi. Una acció que diuen seria "fortament contestada i comabatuda".

Cargando
No hay anuncios

El missatge també va dirigit al cos policial i emplacen els agents a no obeir "cap ordre que vagi en contra de la voluntat majoritària".

El multireferèndum com a precedent

Cargando
No hay anuncios

Els membres de la CUP també recorden que els Mossos d'Esquadra van impedir el passat 25 de maig en el Multireferèndum —que coincidia amb les eleccions europees i que havia estat prohibit per la Junta Electoral Central— i afirmen que es neguen a veure el cos "tancar els col·legis electorals, retirar urnes" i "repetir la vergonya" que van sentir en aquella jornada.