Política 22/07/2014

La CUP demana explicacions per les acusacions de vigilància policial al casal independentista de La Cruïlla

El Conseller d'Interior, Ramon Espadaler, defensa que mai s'ha perseguit ningú per "motius ideològics"

Ara
1 min

BarcelonaLa diputada de la CUP, Isabel Vallet, ha demanat explicacions pels presumptes seguiments policials que ha patit el casal independentista de La Cruïlla. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha mostrat la seva "perplexitat" pel requeriment, i ha defensat que mai s'ha perseguit ningú per la seva ideologia i que si en algun cas s'ha vigilat l'entorn d'algun casal ha estat per l'investigació d'algunes persones o delictes concrets.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat per la Llei de Seguretat Ciutadana impulsada pel govern de Rajoy, que Vallet ha qualificat d'"aberració política i jurídica", i que està actualment sobre la taula del departament d'Interior, Espadaler ha reiterat la seva oposició a la mateixa, tot i que ha assenyalat que és necessària una reforma, ja que l'última data de l'any 1992. El conseller ha defensat el dret a la manifestació i la necessitat de protegir-lo i emparar-lo. No obstant, ha dit, s'ha d'intentar "conciliar-lo amb d’altres drets", com el de "l'ús de la via pública o la protecció dels béns públics", que a vegades estan en entredit per determinades "actituds violentes".

Per últim, el conseller ha defensat que calen més "eines polítiques" per a la policia, "no per reprimir, sinó per garantir els drets dels ciutadans", ha explicat. Aquestes declaracions van en la línia esgrimida pel nou secretari general de CIU quan va criticar la sentència de l'Audiència Nacional sobre els fets del "setge" al Parlament de 2011, on els encausats van ser exculpats.

stats