Política 10/02/2021

La CUP insta a "plantar cara a l'Estat" i a aplicar les lleis socials suspeses pel TC

Sabater denuncia que les formacions independentistes no fan altra cosa que "promeses i grans discursos"

Xavi Tedó
2 min
Sabater, a l'acte d'aquest dijous

La CUP ha emplaçat aquest dimecres, com ja va fer la candidata Dolors Sabater en el debat de TV3, a tirar endavant les lleis socials suspeses pel TC en l'última legislatura. La presidenciable ha instat els partits independentistes i sobiranistes, en referència als comuns, a "plantar cara a l'Estat" i aplicar les lleis que han estat tombades per l'alt tribunal. "Les formacions independentistes fan moltes promeses i grans discursos, però volem que responguin si se sumaran a aquest embat", ha etzibat Sabater.

Entre les normatives suspeses pel TC hi ha la llei de lloguer –l'última que ha estat impugnada tot i que només una part, de moment–, la llei contra la pobresa energètica –que instava a evitar els talls de subministrament–, la llei d'accés a la sanitat universal, la llei sobre igualtat efectiva entre homes i dones, la llei sobre el canvi climàtic o la llei sobre el comerç, que pretenia regular els horaris comercials. El govern de Quim Torra es va comprometre elaborar una nova norma que englobés totes les mesures tombades pel Constitucional, però aquesta llei òmnibus va quedar en un calaix.

"És inversemblant i irresponsable que la policia catalana reprimeixi i col·labori en un desnonament que deixa una família amb criatures al carrer", ha denunciat Sabater al·ludint a l'últim, que es va produir aquest dimarts, abans d'afirmar que no poden permetre que se segueixin "vulnerant drets". "Volem que el país avanci en l’autodeterminació però amb un model social que no deixi ningú enrere", ha avisat. Per aquest motiu, Sabater ha reclamat abandonar les "picabaralles contínues" que solament busquen "esgarrapar vots" i aprofundir en el pla de rescat social que proposen. La número tres de la candidatura, Eulàlia Reguant, ha afirmat al seu torn que la crisi de la pandèmia requereix "respostes col·lectives que evitin que passi el mateix que fa deu anys", és a dir, que "les elits d'aquest país" treguin profit de la situació.

stats