Política 19/12/2014

La CUP emplaça per carta Pablo Iglesias a comprometre's a favor d'un referèndum a Catalunya

"Benvingut als Països Catalans", arrenca la missiva, en vigílies del míting que oferirà el líder de Podem a Barcelona aquest diumenge

Ara
2 min
Podem: subversió o correcció del sistema?

BarcelonaLa CUP ha emplaçat aquest divendres el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, a comprometre's públicament a favor d'un referèndum d'autodeterminació a Catalunya. Ho ha formulat en una carta oberta adreçada a Iglesias, aprofitant que diumenge oferirà un míting al Pavelló de la Vall d'Hebron de Barcelona. "Benvingut a Barcelona, benvingut a Catalunya, benvingut als Països Catalans", arrenca la missiva, en la qual la CUP fa constar que ha "sabut per la premsa" que Iglesias serà diumenge a Barcelona per pronunciar un míting i "celebrar diferents reunions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La CUP remarca a la carta que "és una alegria comptar a Espanya amb partits que es comprometen a respectar" la sobirania del poble català, tot i que "també és una decepció constatar com la voluntat d'entendre'ns i respectar-nos democràticament s'esvaeix de manera reiterada perquè Espanya té altres prioritats" i, en canvi, paral·lelament, "l'ús de l'anticatalanisme per esgarrapar vots" no s'atura.

Pablo Iglesias s'ha posicionat reiteradament a favor del dret a decidir, tot i que internament a la seva formació hi conviuen opinions dispars sobre aquest assumpte. Per això, la CUP emplaça Podem a sumar-se "de manera clara i sense ambigüitats" a la majoria social catalana a favor del dret a decidir i a "no impedir que el procés constituent català avanci independentment de com i quan ho faci l'espanyol". I subratlla que la decisió sobre seguir o no dins d'Espanya "pertany només a la societat catalana".

Per esvair tota ombra de dubte sobre el seu posicionament, la CUP demana una sèrie d'aclariments: "Podem es compromet a habilitar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya en cas que guanyi les eleccions espanyoles? Podem es compromet ara a celebrar un referèndum d'independència a Catalunya? Podem respecta la llengua i la cultura catalanes i el dret d'autodeterminació dels Països Catalans i es compromet a defensar llengua i cultura catalanes al País Valencià i les Illes?".

stats