ELECCIONS ANTICIPADES
Política 20/11/2014

La CUP ratifica dissabte l'aposta per una candidatura amb Procés Constituent i altres organitzacions

Isabel Vallet avança que rebutjaran aliar-se amb ERC o ICV-EUiA i prioritzaran una llista pel "no pagament del deute i la sortida de la UE", entre altres aspectes

Acn
1 min

BarcelonaLa CUP es prepara per un possible avançament electoral. La formació debat el proper dissabte la creació d'una candidatura que agrupi, a més de la CUP, altres partits, entitats i organitzacions de l'esquerra independentista, alternativa i anticapitalista de Catalunya. Així ho ha avançat la diputada de la CUP, Isabel Vallet, que ha reconegut que de ser aprovada aquesta proposta al consell polític de dissabte, tancaria totes les portes a una possible aliança electoral amb cap "partit parlamentari", deixant així ERC, ICV i EUiA al marge de les seves pretensions. La nova candidatura, en canvi, aniria a dreçada a formacions com Procés Constituents i entitats de l'esquerra independentista i social, més "properes" al seu "projecte polític".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vallet ha avançat que dissabte plantejarà la creació "d'una candidatura alternativa, anticapitalista i independentista en un bloc d'aliança amb les esquerres alternatives al sistema". La idea ja havia nascut a l'assemblea que la CUP va celebrar a Cervera, i ja aleshores es va optar per intentar "treballar amb temps" aquesta possible llista.

Aquesta candidatura aniria adreçada, segons Vallet, a diferents espais de l'esquerra ainticapitalista i als diferents espais que han anat apareixent en els últims anys que comparteixen els principis de ruptura amb el marc jurídic i polític de l'estat espanyol, però que també plantegen la defensa dels serveix públics, el retorn de l'economia a les necessitats de les persones, el no pagament del deute, la sortida de la UE i tots els requisits mínims que considerem per una candidatura de ruptura", i tot això, sense oblidar el "principi indefugible del camí cap a la independència, considerat una part essencial de la ruptura".

stats