Política 07/10/2014

Quim Arrufat: "Tenim un repertori d'alternatives per poder votar el 9-N"

El diputat de la CUP explica que arran de la cimera del divendres disposen d'un "puzle molt ben travat" per fer front a les actuacions de l'estat espanyol contra la consulta

Ara
1 min

BarcelonaUn cop superat un inici de cimera convuls, el diputat de la CUP Quim Arrufat ha explicat a l'Ara Bassas que la reunió de divendres dels partits pro consulta al Palau de la Generalitat va servir per analitzar tots els escenaris que es poden donar d'aquí al 9-N i les possibles respostes polítiques i jurídiques que són al seu abast. "Tenim un repertori d'alternatives i un esquema per poder fer que el 9-N votem", assegura el dirigent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, considera que a hores d'ara el "puzle està molt ben travat". Tant, que fins i tot afirma que tenen una "resposta jurídica ja preparada" si el Tribunal Constitucional, que es reuneix aquest dimarts i fins dijous, suspèn la Comissió de Control de la consulta, tal com ha demanat el govern espanyol.

De la cimera en va sortir, doncs, la fórmula per mantenir la campanya institucional publicitant la suspensió del TC o el fet de tornar a posar en marxa els censos de votants. Tot i això, Arrufat explica que a hores d'ara no poden concretar ni revelar la resta de rocs que tenen a la faixa. "Hi ha un partit de ping-pong amb l'estat espanyol i si avancem les jugades ens podem quedar sense consulta", justifica.

Admet, però, que aquesta actitud d'actuar a porta tancada va en contra del principi de la CUP d'actuar sempre amb transparència. "Si fóssim coherents, no hauríem participat en tot això. Però estem complint un mandat de la gent", argumenta.

stats