Política 27/01/2015

El socialista Daniel Fernández deixa oficialment el seu escó al Parlament

El ja exdiputat del PSC es va veure forçat a deixar l'acta després que el ple rebutgés la seva petició de ser suspès de les funcions i el sou mantenint el càrrec

Acn
2 min
Daniel Fernández, secretari d'organització del PSC

BarcelonaLa Mesa del Parlament ha acceptat aquest dimarts al matí la renúncia presentada per Daniel Fernández (PSC) a l'escó de diputat. El substituirà David Pérez, que ocupava el número 21 a la llista del PSC per Barcelona, després que Maria Soler i Caterina Mieras, als números 19 i 20, hagin renunciat a ser diputades. Fernández abandona així la cambra catalana després que en el passat ple no fos acceptada per un sol vot la seva petició per seguir sent diputat però amb les funcions i el sou suspesos. Aquesta era l'opció que havia escollit després de ser imputat i haver-se fixat data per al judici per una causa separada del cas Mercuri. El rebuig a la suspensió va forçar que decidís deixar l'escó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández, que ocupava el número 6 de la llista del PSC per Barcelona a les eleccions del 2012, va presentar el seu escrit de renúncia dimecres passat. El socialista s'ha vist obligat a prendre aquestes mesures arran de l'obertura de judici oral en el procediment abreujat 2/14 contra ell a la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un suposat tràfic d'influències.

David Pérez, que ja havia estat diputat en tres legislatures (VI, VII i VIII), adquirirà la plena condició de diputat un cop hagi lliurat al registre del Parlament la credencial expedida per la junta electoral, un document en què juri o prometi respectar la constitució espanyola i l'estatut, una declaració de béns i una altra d'activitats.

Tramitacions

Per altra banda, la Mesa ha tramitat les iniciatives presentades en el decurs de la darrera setmana, entre les quals dues noves proposicions de llei, una presentada pel PPC, sobre l'ús de símbols a les institucions i els espais públics de Catalunya, i l'altra d'ICV-EUiA, de creació del municipi de Medinyà; un informe de la Sindicatura de Comptes sobre el retiment de comptes dels partits polítics i les associacions i fundacions vinculades, corresponent al 2013, i l'informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya sobre l'observança del pluralisme polític a la televisió i la ràdio corresponent a l'octubre de 2014. La Mesa també ha acordat la tramitació d'urgència de nou projectes de llei demanada pel govern.

stats