POLÍTICA
Política 14/05/2014

El fiscal demana dos anys de presó per a Daniel Fernández, Manuel Bustos, el seu germà i l'alcaldessa de Montcada

Els acusa de tràfic d'influències per haver modificat il·legalment els criteris de selecció perquè l'Ajuntament de Montcada i Reixach contractés una ex alt càrrec del tripartit

Laura Díaz-roig
2 min

BarcelonaEl fiscal demana dos anys de presó i sis d'inhabilitació per al diputat del PSC al Parlament Daniel Fernández, l'alcaldessa de Montcada i Reixac (Vallès Occidental), María Elena Pérez, i l'exalcalde de Sabadell (Vallès Occidental) Manuel Bustos i el seu germà, Francisco Bustos, per contractar a dit una ex alt càrrec del tripartit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu escrit de qualificació, el fiscal assegura que, "utilitzant el càrrec que ocupaven i sabent que era una il·legalitat", es van concertar per nomenar Carmina Llumà directora de l'àrea territorial de l'Ajuntament de Montcada, "modificant els criteris de selecció i en detriment d'una altra candidata".

Llumà, dona de l'actual cap de l'Assessoria Jurídica de l'Ajuntamnet de Sabadell, es va quedar sense feina i va ser aleshores quan Manuel Bustos va trucar a diverses persones, entre elles el seu germà, per intentar buscar feina a la dona.

Finalment Llumà es va presentar per a la plaça de directora de l'àrea territorial de l'Ajuntament de Montcada, segons relata el fiscal, i, tot i quedar finalista amb l'altra candidata, va ser considerada no apta a les proves psicotècniques i entrevistes. Davant aquest resultat, Bustos va intentar moure alguns fils, sense aconseguir-ho, fins a arribar a posar-se en contacte amb el diputat Daniel Fernández. El 16 de maig de 2012, aquest va trucar a Bustos i li va dir: "Ara trucaré jo a l'alcaldessa. Saps que vam fer la proposta de Carmina Llumà? No sé què em volen dir".

Fernández es va reunir amb Pérez el 18 de maig i, segons el fiscal, el diputat socialista, "aprofitant la seva preponderància al partit", va insistir a l'alcaldessa de Montcada que truqués a l'empresa de recursos humans per treure el 'no' del "no apta" de Llumà.

L'alcaldessa, "sabent que era il·legal", es va acabar reunint amb l'empresa de recursos humans per convertir en "apta" la candidatura de Llumà, tot i que els professionals li van repetir que l'altra candidata estava molt més ben preparada. Finalment, el 29 de maig de 2012, Llumà va ser nomenada directora, amb una retribució de 52.000 euros a l'any.

El fiscal també demana que s'imposi una multa de 108.000 euros als acusats, per un delicte de tràfic d'influències, i una multa a l'alcaldessa de 3.600 euros per un delicte de prevaricació.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

stats