Política 24/02/2013

D'assassí ultradretà durant la transició a assessor de terrorisme i crim organitzat de la Guàrdia Civil

El diari 'El País' revela la nova identitat d'Emilio Hellín Moro, condemnat a 43 anys de presó el 1982 per la mort de la jove Yolanda González, de 19 anys

Ara
1 min
Suplement 'Domingo' de 'El País'

BarcelonaVa ser condemnat el 1982 a 43 anys de presó per l'assassinat de Yolanda González el 1980 a Madrid, una jove militant de 19 anys del Partit Socialista dels Treballadors (PST), i avui en dia és un dels principals assessors del Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil. Es tracta d'Emilio Hellín Moro, militant del grup ultradretà Fuerza Nueva durant la transició, que actualment, als 63 anys, es fa anomenar Luis Enrique, segons consta en la seva acta de naixement. Segons una investigació que publica aquest diumenge 'El País' al suplement 'Domingo', Hellín Moro ha refet la seva vida amb una nova identitat i treballa tant per a la Guàrdia Civil com també per a la Policia Nacional en casos de terrorisme i crim organitzat. També ha impartit cursos de formació a agents dels Mossos d'Esquadra, l'Ertzaintza i el ministeri de Defensa, a part d'assistir com a pèrit a l'Audiència Nacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Contactat per 'El País', Emlio Hellín Moro, ara Luis Henrique Helling, assegura que Emilio Hellín va morir fa morir fa tres o quatre anys, i que es tracta d'un germanastre seu. Però el cas és que no existeix una acta de defunció d'Emilio Hellín, que va sortir de la presó el 1993, tot i haver aprofitat un permís el 1987 per fugir al Paraguai.

Actualment, segons el rotatiu, Hellín Moro regenta una empresa de peritatge criminal a Madrid, New Technology Forensics, i es declara expert informàtic, a més de negar ser un excriminal "tot i el seves extraordinàries similituds físiques", apunta 'El País'.

stats