Política 25/03/2015

David Fernàndez (CUP): "De la comissió no en parlaré més perquè ja m'han amonestat"

El diputat s'ha referit al "pujolisme" com "un sistema integral de poder" en la presentació del llibre 'Jordi Pujol, la gran família', del periodista Maiol Roger

Sofia Català
2 min
El periodista Maiol Roger i el diputat de la CUP David Fernàndez: / PERE VIRGILI

BarcelonaDavid Fernàndez ha evitat referir-se aquest dimecres a la comissió del frau fiscal en l'acte de presentació de 'Jordi Pujol, la gran família', llibre del periodista Maiol Roger. El diputat de la CUP ha afirmat que des del Parlament l'han advertit que no ho faci. "De la comissió no en parlaré més perquè ja m'han amonestat", ha explicat el diputat cupaire. Fernàndez ha insistit, però, que el llibre servirà per les "àrdues" tasques d'extreure conclusions a la comissió, tenint en compte que l'autor ha fet "una feina quirúrgica" per explicar la construcció de la figura de l'expresident.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Francesc Cabana, Lluís Prenafeta, Macià Alavedra, Javier de la Rosa, Miquel Roca, Josep Antoni Duran i Lleida, Felip Puig, Artur Mas, Florenci Pujol, Marta Ferrusola i els fills del matrimoni "han construït el mite", ha explicat Maiol Roger. "He descrit Pujol a partir de les persones que l'han fet", ha afegit l'autor, que també ha volgut insistir que l'expresident coneixia "perfectament" les activitats il·lícites del seu entorn més proper, "però ell solament pensava en Catalunya", ha comentat el periodista irònicament.

Tan Fernàndez com l'autor del llibre han volgut destacar que el més preocupant no és la corrupció, sinó la impunitat de qui l'exerceix. En aquest sentit, Maiol Roger s'ha referit a Pujol com una figura que "expia els seus pecats" partint de la base que "ell pot fer el que vol". El diputat de la CUP s'ha referit al "pujolisme" com "un sistema integral de poder", ha apel·lat a les bases jurídiques del sistema per referir-se a la "banalitat" del mateix i ho ha exemplificat arremetent contra la impunitat dels qui van "finançar" Unió il·legalment. "Duran i Lleida no va demanar perdó, sinó l'indult; i el PP li'l va donar", ha sentenciat.

stats