Política 26/11/2014

La CUP aposta per llistes sobiranistes separades amb uns mínims programàtics en comú

David Fernàndez defensa "eleccions immediates", però creu que hi ha altres formats per homologar el resultat d'unes plebiscitàries a ulls del món que no passen per la candidatura conjunta com la que proposa Mas

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl portaveu de la CUP al Parlament, David Fernàndez, ha explicitat aquest dimecres el rebuig de la seva formació a la fórmula plantejada pel president de la Generalitat, Artur Mas, per configurar una llista el més unitària possible de l'independentisme en unes eleccions de caràcter plebiscitari. La CUP, ha dit Fernàndez des dels passadissos del Parlament, "està per unes eleccions immediates", però no comparteix el criteri de Mas en favor de bastir una candidatura transversal que agrupi el suport dels diferents partits independentistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Fernàndez, no és cert que "l'única fórmula" per aconseguir el reconeixement internacional a un resultat favorable a la independència passi per la victòria per majoria absoluta d'una sola llista sobiranista. Més que pactar una llista conjunta, ha afegit, la CUP defensa acordar uns "mínims programàtics" sobre el full de ruta cap a l'estat independent i d'acord amb l'esquema traçat per Mas. "Hi ha sumes que no sumen", ha opinat Fernàndez, que va trobar a faltar més propostes sobre "l'agenda social" en el discurs de Mas a l'Auditori del Fòrum.

stats