Política 25/08/2015

Montoro: "Si no haguéssim fet els pressupostos hauríem decebut la societat"

El ministre afirma que aprovar els comptes abans de les generals farà que el PP no prometi "utopies inabastables"

Ferran Casas
2 min
Montoro no debatrà ara de finançament amb les comunitats

BarcelonaEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, no s'ha apartat aquest dimarts, en l'obertura del debat dels pressupostos de l'Estat per al 2016, del missatge triomfalista entorn la recuperació econòmica i la creació d'ocupació. Ha afirmat que després d'una legislatura de treball Espanya "ha passat de ser un país que posava en risc l'euro a liderar el creixement i l'ocupació i alguna cosa bona devem haver fet, no és qüestió de la conjuntura internacional". Tot plegat amanit amb la cantarella de que va ser "la fermesa" de Rajoy la que va allunya l'ombra del rescat l'any 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Montoro ha afirmat que aquests "són els pressupostos que necessiten els espanyols, la maquinària no es pot detenir". Segons ell no presentar-los abans d'acabar la legislatura, fet que ha estat unànimement criticat per l'oposició a través de la presentació d'esmenes a la totalitat, hauria "decebut la societat espanyola". Anar a eleccions a la tardor amb els pressupostos aprovats permetrà, segons Montoro, que el PP no prometi "utopies inabastables".

En un atac preventiu davant els retrets que li arribaran del líder del PSOE, Pedro Sánchez, quan defensi l'esmena a la totalitat, Montoro ha afirmat que en els anys de govern de Zapatero "es va dilapidar el que s'havia tardat anys en construir deixant que no es paguessin factures, generant pobresa i desigualtat".

El futur de les pensions

El ministre s'ha referit també a les pensions, després que, davant el fet que s'hagi gastat bona part del fons de reserva de la seguretat social, s'hagi obert el debat sobre com s'han de finançar. "Som conscients que a la propera legislatura serà convenient avançar en la divisió de fons de finançament perquè l'Estat faci aportacions al sistema públic per garantir el cobrament", ha afirmat posant així en dubte l'autosuficiència del sistema.

stats