Política 23/04/2018

La jutge suspèn la declaració de Jordi Pesarrodona en no veure delictes d'odi ni de resistència greu

La magistrada ha pres la decisió després d'escoltar el testimoni d'un tinent de la Guàrdia Civil

Acn
1 min
El regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, sortint dels jutjats de Manresa

ManresaEl regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada (Bages), Jordi Pesarrodona (ERC), finalment no ha declarat aquest dilluns davant del jutjat d'instrucció número 2 de Manresa perquè la jutge ha decidit suspendre la declaració després d'escoltar el testimoni d'un tinent de la Guàrdia Civil. L'advocat de Pesarrodona, David Casellas, ha explicat a la sortida dels jutjats que la intenció de la magistrada és arxivar la causa per aquests dos delictes, malgrat que ha demanat l'opinió per escrit de la fiscalia i de la defensa abans d'emetre la resolució definitiva. Pesarrodona està investigat per un presumpte delicte de desobediència pels fets de l'1-O a l'Escola Joncadella d'aquest municipi del Bages. El 20 de setembre es va fer viral una fotografia en què apareixia amb un nas de pallasso al costat d'un guàrdia civil davant la conselleria de Governació a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Casellas ha relatat que la declaració del comandament de la Guàrdia Civil, que era el responsable de l'operatiu a l'Escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada, ha sigut "molt contundent", ja que "cap dels fets que constaven a l'atestat de la Guàrdia Civil que s'atribuïen a Pesarrodona se sostenia". D'altra banda, la jutge també ha suspès la declaració del mosso que havia de declarar com a investigat aquest dilluns perquè, segons els lletrats, de la declaració del guàrdia civil també se n'ha desprès que "no hauria comès el delicte de desobediència que li atribuïa l'atestat".

Aquest dilluns els CDR havien fet una crida a concentrar-se davant les seus de la fiscalia d'arreu de Catalunya amb un nas de pallasso com a mostra de solidaritat amb Pesarrodona. El ministeri públic ha advertit els CDR que els actes que "pretenen condicionar" la fiscalia són "intolerables".

stats