CONSELL EXECUTIU
Política 14/05/2013

Homs denuncia que el govern espanyol ha incomplert 35 sentències del TC favorables a Catalunya

La Generalitat ofereix suport al Parlament en la defensa jurídica de la declaració de sobirania, suspesa la setmana passada pel Constitucional

Marc Colomer / Oriol March
1 min

BarcelonaAmb la suspensió de la declaració de sobirania per part del Tribunal Constitucional (TC) encara calenta, el Govern ha volgut denunciar aquest dimarts que el govern espanyol ha incomplert, al llarg dels últims tres anys, 35 sentències del TC favorables a la Generalitat. Així ho ha denunciat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al consell executiu. "Qui està en fals i qui s'ho hauria defer mirar és el govern espanyol, pel que fa a compliment de les sentències del TC", ha reflexionat Homs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la suspensió de la declaració de sobirania aprovada el 23 de gener, la Generalitat ha ofert "suport" al Parlament i ha donat llum verda a un acord en què es deixa clar que la resolució suspesa es va aprovar "en exercici de les legítimes potestats del Parlament com a representant elegit democràticament pel poble de Catalunya".

Qui està en fals i qui s'ho hauria defer mirar és el govern espanyol, pel que fa a compliment de lessentències del TC

stats