Publicitat
Publicitat

Els militants del PSC participaran en les primàries del PSOE a través d'un cens específic

Conclou la comissió bilateral amb una proposta d'acord que també inclou com establir les polítiques d'aliances i de pactes, tot i que no la detalla

Després de tres mesos de reunions, ha acabat la comissió de treball entre PSOE i PSC per revisar les relacions entre els dos partits. En un comunicat amb molt pocs detalls, les dues formacions confirmen que els militants catalans podran participar en les primàries del PSOE sempre i quan s'inscriguin a un cens previ i compleixin amb les mateixos requisits que s'exigeixen a la resta d'afiliats de l'Estat. També han acordat fer una proposta a les direccions per establir les polítiques d'aliances i pactes electorals. Ara bé, cap de les parts detalla si el PSOE podrà supervisar els pactes del PSC amb els 'comuns'.

El secretari d'Organització del PSC i membre de la comissió bilateral, Salvador Illa, ha fet una valoració "molt positiva" de les propostes d'acord. En declaracions a l'ARA, ha assegurat que l'última reunió ha anat "molt bé" però ha evitat confirmar si al final es revisarà el protocol d'unitat vigent des del 1978, tal i com volia Ferraz. Fonts del PSOE tampoc han volgut donar més detalls més enllà del comunicat i s'han limitat a afegir que ara s'han d'elevar les propostes a les direccions respectives, que comunicaran els acords definitius les pròximes setmanes.

Els dos partits també han acordat reforçar la comissió de coordinació política creada el juliol del 2013 amb quatre membres de cada formació política per fer seguiment dels acords. Aquesta comissió es va crear després d'un dels moments més tensos en les relacions entre els dos partits, ja que llavors també es va trencar la disciplina de vot al Congrés. Tot i que Ferraz llavors volia revisar el protocol d'unitat, la comissió bilateral va concloure sense grans canvis i la comissió de coordinació política va caure aviat en l'oblit.

Etiquetes

Més continguts de