Política 06/06/2016

El jutge del 9-N demana una excedència voluntària i el cas recaurà en un magistrat conservador del TSJC

José Francisco Valls serà l'encarregat de decidir si veu motius per dur la causa a judici

Ara
1 min
Artur Mas va declarar com a imputat davant el TSJC el 15 d’octubre passat.

BarcelonaJosé Francisco Valls, magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i membre de la conservadora Associació Professional de la Magistratura (APM), serà l'encarregat d'assumir la causa que investiga la jornada de participació del 9-N. Això serà així perquè Joan Manel Abril, el jutge que investigava fins ara aquesta causa, ha demanat una excedència voluntària. Segons ha informat el TSJC, Valls serà l'instructor de la causa contra l'expresident Artur Mas, i per tant no podrà formar part de la causa que el jutgi, ja que li han correspost per ordre de repartiment tots els assumptes penals que portava Abril.

L'anterior jutge del cas ha demanat al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) l'excedència voluntària de la carrera judicial després de deixar pràcticament ultimada la causa oberta contra Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per "desobeir" el Tribunal Constitucional (TC) en mantenir la consulta alternativa del 9-N després de la suspensió.

La causa de la jornada de participació està pendent que el jutge instructor resolgui si veu motius per enviar-la a judici. El Tribunal Suprem (TS) ha decidit investigar per separat Francesc Homs, exconseller de la Presidència, per desobediència al TC.

stats