Política 21/10/2015

Del 'Candy Crush' de Villalobos a l'"Anticrist" de JxSí: vuit 'hits' que deixa el Congrés aquesta legislatura

Les Corts tanquen quatre anys marcats per la crisi i el procés. Rajoy en fa un "balanç positiu", mentre l'oposició considera un "fracàs" que el PP hagi anul·lat les funcions parlamentàries

Ara
2 min

MadridEl Congrés diu avui adéu a la desena legislatura de la democràcia a Espanya i també la més llarga. Aquest dimecres s'ha celebrat l'última sessió de control i està previst que dilluns vinent se celebri un consell de ministres extraordinari per convocar ja les eleccions del 20 de desembre. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha marxat fent un "balanç positiu" d'aquests quatre anys. Ho ha dit a l'hemicicle perquè, de nou, ha evitat la premsa als passadissos. Ha estat també la legislatura de la pantalla de plasma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La crisi va marcar l'arribada de nou del PP a la Moncloa i el procés ha tancat la legislatura a la cambra. El corró de la majoria absoluta dels populars ha acabat convertint les Corts en un mer tràmit per avalar les propostes del govern. Un fet que han lamentat aquest dimecres tots els diputats de l'oposició. Ningú nega que el Congrés serà clau la pròxima legislatura, davant unes enquestes que no donen majoria a cap partit.

"El Parlament no ha existit, ha existit la dictadura del PP", ha dit l'únic diputat de Compromís a la cambra, Joan Baldoví, que aspira a irrompre amb força al Congrés el pròxim 20-D. Baldoví, entre altres, ha protagonitzat tot tipus d''estirabots' al Congrés. Recollim vuit 'hits' d'aquesta legislatura.

10.10.2012 Wert: "El nostre interès és espanyolitzar els alumnes catalans"

14.11.2014 Femen irromp al Congrés en contra de la reforma de Gallardón. "L'avortament és sagrat", criden.

11.12.2014 El PP aprova la llei de seguretat ciutadana enmig de protestes al Congrés. Els diputats d'IU s'emmordassen per denunciar-ho.

Els diputats d'Esquerra Plural s'han emmordassat per denunciar el rebuig de la formació a la llei de seguretat ciutadana. IU

24.02.2015 Graven la vicepresidenta del Congrés, Celia Villalobos, jugant al 'Candy Crush' mentre intervé Rajoy.

25.02.2015 Baldoví es desmaia a la tribuna del Congrés.

[[OBJECT]

18.08.2015 Conversa entre el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, i el diputat d'ERC Joan Tardà. "Ja teniu el candidat de Junts pel Sí?", pregunta Hernando. "Sí, portem l'Anticrist", respon Tardà amb ironia.

17.09.2015 Es pot estripar la Constitució? El diputat d'Amaiur Sabino Cuadra estripa, des de la tribuna del Congrés, les planes de la carta magna que recullen que hi ha una única sobirania a l'Estat i la indissoluble unitat d'Espanya.

20.10.2015 Jesús Posada fa callar el diputat d'ERC Joan Tardà per parlar en català a l'hemicicle.

stats