Política 20/12/2015

Artur Mas: "S'obren portes interessants a Madrid"

Democràcia i Llibertat creu que la possibilitat d'un referèndum és una mica més factible després de les eleccions. Francesc Homs defensa que el resultat és "raonablement positiu"

àlex Font Manté
1 min
Francesc Homs i Artur Mas entrant a la seu electoral de DL

Barcelona"Crec que s'obren portes interessants: Catalunya pot tenir un paper en la política espanyola si juguem les cartes bé". Aquesta és la principal lectura que Artur Mas fa dels resultats de les eleccions espanyoles. "Abans totes les portes estaven tancades, però ara se'n poden obrir: des de Catalunya s'ha de jugar amb talent i intel·ligència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Democràcia i Llibertat, el resultat electoral dóna alguna opció a la celebració d'un referèndum en funció del protagonisme que tingui Podemos en el futur govern espanyol. "Prenem la paraula a Podemos i a Pablo Iglesias -ha afirmat Mas- en el sentit que no investiran ningú que no defensi un referèndum vinculant a Catalunya". Per a Mas, el fet que En Comú Podem defensés obertament la celebració d'un referèndum explica "una part" del seu resultat a Catalunya.

La sensació a la seu de Democràcia i Llibertat era la d'haver salvat els mobles després que a l'inici de la nit les enquestes fessin preveure un resultat pitjor del que va acabar sent. "Fem un balanç raonablement positiu", ha dit el candidat de DL al Congrés, Francesc Homs. "El context no ens ha estat favorable, però el resultat ens ha permès aguantar la nostra posició: abans teníem 10 diputats [si s'exclou Unió] i ara hem aguantat la posició raonablement".

"Volem constatar també que el PP és residual a Catalunya", ha sentenciat Homs. "Aquelles polítiques més clarament agressives contra Catalunya passen factura a la gent que les perpetra", ha insistit el candidat de DL. I posteriorment s'hi ha sumat Mas: "Cascar a Catalunya no té premi, ni tan sols a Espanya, i això és bo per a la salut de la democràcia".

stats