Política 26/10/2017

Milers d’estudiants es concentren a la plaça Universitat contra l’article 155

Les universitats fan vaga avui per demanar que s'apliquin els resultats del referèndum

Núria Martínez
2 min
La manifestació d'estudiants a plaça Universitat

BarcelonaMilers d’estudiants s'han concentrat aquest dijous a la plaça Universitat de Barcelona per rebutjar l’aplicació de l’article 155. Són estudiants de totes les universitats, que aquest dijous fan vaga per demanar que s’apliquin els resultats del referèndum de l’1-O. "Estem en contra del 155 i també de la convocatòria d’eleccions”, ha apuntat el portaveu d’Universitats per la República, Jordi Vives.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La manifestació és molt menys multitudinària que la que es va celebrar durant la vaga en defensa del referèndum. Segons la Guàrdia Urbana s’han manifestat 9.000 persones, mentre que els organitzadors han donat la xifra de 50.000.

Abans que comencés la manifestació, membres d’Universitats per la República han reivindicat que no volen “pactes ni eleccions” i han assegurat que no reconeixeran cap figura que no hagi sigut escollida pel poble català. La manifestació s'ha iniciat a plaça Universitat, s’ha dirigit a cap a la seu d’Òmnium Cultural i ha acabat a la plaça Sant Jaume.

Durant l’aturada a la seu d'Òmnium, els manifestants han reivindicat l’alliberament dels Jordis. Marcel Mauri ha dit als presents: "El present ja és vostre". I ha clamat que “no passaran”. En la mateixa línia, Agustí Alcoberro ha assegurat que continuaran al servei del poble, amb l’objectiu de la independència, "independentment de les qüestions que es puguin produir”. Els manifestants han reclamat que "la gent de les presons no vol eleccions". De fet, durant la marxa, els manifestants han rebutjat insistentment la convocatòria d’eleccions i han llançat les proclames "PDECat, la paciència s’ha acabat" i "Ni oblit ni perdó, això és una traïció".

La manifestació ha arribat a la plaça Sant Jaume, amb càntics en contra de les eleccions. La marxa, però, s’ha dividit. Hi ha hagut manifestants que s’han dirigit cap a la seu del PDECat.

A la mateixa plaça, l'empresari Álvaro de Marichalar ha onejat la bandera d’Espanya i d’Europa i els estudiants l'han xiulat. Després de diverses picabaralles, els Mossos l'han fet entrar a la Generalitat per apartar-lo de la gent i posteriorment l'han detingut per desobediència i resistència a l'autoritat, després que s'enfrontés a un grup d'agents amb una actitud molt alterada.

stats