Política 20/07/2015

"Anem a totes, ja no tenim marge": Romeva, Forcadell, Casals, Mas i Junqueras en 10 frases

La candidatura pactada entre CDC, ERC i les entitats sobiranistes, batejada amb el nom Junts pel Sí, s'ha presentat aquest dilluns al Museu d'Història de Catalunya

Ara
2 min

BarcelonaLa candidatura pactada entre CDC, ERC i les entitats del sobiranisme civil s'ha presentat aquest dilluns al Museu d'Història de Catalunya. A l'acte, on hi han assistit nombrosos diputats de CDC, ERC i també exmembres del PSC i Unió, hi han intervingut els candidats que ocuparan els cinc primers llocs de la llista. Han fet els parlaments en l'ordre invers en què concorreran a les eleccions: Oriol Junqueras, Artur Mas, Muriel Casals, Carme Forcadell i Raül Romeva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Oriol Junqueras

1. "És un acord excepcional perquè ens enfrontem a reptes excepcionals".

2. "La independència és una qüestió de dret i també de necessitat. Per això fem una candidatura cívica per fer un país nou que garanteixi els millors serveis socials".

Artur Mas

3. "Aquesta votació volem que sigui sobre la constitució d'un estat independent".

4. "Hem perfeccionat el full de ruta i hi hem incorporat els treballs del Consell Assessor per a la Transició Nacional i el comissionat de la Transició Nacional. Estem preparats per fer-ho i per fer-ho bé".

Muriel Casals

5. "El somni del catalanisme tradicional era transformar Espanya, però ens han demostrat que no pot ser. Ara, si volem viure com a catalans hem de canviar la relació amb Espanya".

6. "El juliol del 2010 vam passar de ser resistents a ser uns que proposen, i des d'aleshores parlem cada dia més clarament, sense eufemismes. Necessitem disposar del nostre propi estat i això és el que direm d'una manera clara i rotunda el 27 de setembre".

Carme Forcadell

7. "Estem preparats per fer el que ens proposem. El més important de l'any 2014 és que vam desafiar i desobeir l'estat espanyol en la votació del 9-N. Ara això continua, el dia 27-S serà el punt àlgid, per això ens hem unit".

8. "El dia 11 de setembre omplirem la Meridiana i farem la via cap a la República Catalana. Hi estant convocats tots els demòcrates del país per demostrar la voluntat de canvi".

Raül Romeva

9. "Si el dia 27-S hi ha una majoria, el Parlament declararà l'inici del procés d'independència".

10. "Som conscients dels riscos que té el procés però també de les oportunitats. No ens ho posaran gens fàcil però tenim clar que si l'estat espanyol bloqueja les institucions catalanes, procedirem igualment a la declaració d'independència i a l'aprovació de la llei de transitorietat jurídica. Anem a totes, ja no tenim marge".

stats