Política 07/08/2014

El PP no acudirà als actes institucionals de la Diada i tornarà a fer un acte propi

Camacho avança que també participaran als actes que organitza Societat Civil Catalana

Europa Press
2 min

BarcelonaEl PP de Catalunya tornarà a desmarcar-se aquest any dels actes institucionals de la Diada i farà, per segon any, una commemoració pròpia per l'Onze de Setembre, una absència amb la qual volen protestar, segons entenen, per l'apropiació de la festa nacional de Catalunya per part dels independentistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista d'Europa Press, la líder dels populars a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha lamentat que el president de la Generalitat, Artur Mas, CiU i ERC "s'estiguin apropiant de tots els símbols col·lectius" amb l'objectiu de convertir la Diada en una "festa independentista".

"Que l'objectiu sigui convertir l'11 de Setembre en una festa independentista és trair l'Onze de Setembre com a festa de tots els catalans", ha censurat, i ha remarcat que el seu partit no acudirà a cap acte oficial del Govern ni del Parlament perquè ha vestit d'"independentisme" la Diada.

La dirigent popular ha acusat CiU de "trair el sentiment de tots els catalans en apropiar-se de la Diada com una festa independentista", i ha criticat que aquestes celebracions es financin amb els impostos de tots, també d'aquells ciutadans que no són partidaris de la secessió.

"No volem que ens prenguin les nostres festes i els nostres símbols col·lectius", ha subratllat Camacho, que ha explicat que l'acte que celebraran els populars servirà per reivindicar l'Onze de Setembre com una festa plural, tal com van fer el 2013, quan per primera vegada van convocar un acte a la plaça del Rei de Barcelona.

Societat Civil Catalana

La líder del PP a Catalunya ha avançat també que el seu partit assistirà als actes que Societat Civil Catalana ha organitzat per a la Diada, entre els quals hi ha una manifestació a la tarda a Tarragona com a rèplica a la concentració convocada per l'ANC i Òmnium Cultural a Barcelona.

"El PP, els nostres membres i jo mateixa en la mesura que pugui, estarem en tots els actes que faci Societat Civil Catalana o qualsevol altra entitat que defensi la pluralitat, la convivència i la defensa de les regles del joc democràtic", ha assegurat, i ha celebrat que la plataforma defensi els catalans que també se senten espanyols.

stats