Política 02/06/2015

Homs crida les esquerres catalanes a denunciar "l'asfíxia" de la Generalitat i no ser "còmplices" del PP

El conseller de la Presidència titlla irònicament de "molt valents" aquells que critiquen "l'administració més feble" a Catalunya, després que el TC hagi tombat l'impost català als dipòsits bancaris

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha fet aquest dimarts una crida a les formacions d'esquerres catalanes a "fer pinya" al costat del Govern per denunciar "l'asfíxia" financera que pateix la Generalitat. Després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi tombat l'impost als dipòsits bancaris promogut pel Govern, Homs ha lamentat la sentència, el contingut de la qual no comparteix. "Una vegada més es posa de manifest que l'estat espanyol aplica la teoria del no fer ni deixar fer", s'ha queixat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Per la via política i institucional farem tot el que estigui al nostre abast per obtenir aquests recursos que ens corresponen. Convindria que es fes pinya entre les forces polítiques catalanes", ha plantejat després de la reunió del Govern. Homs ha titllat irònicament de "molt valents" aquells que "carreguen els neulers contra l'administració pública més feble que hi ha a Catalunya", la Generalitat, que és "la que ha de prestar més serveis i està més asfixiada pel govern espanyol". "Sembla que siguin còmplices d'aquesta asfíxia que promou el govern del PP", ha afegit.

D'altra banda, el conseller ha reconegut que en l'últim mes "hi ha hagut alguns ajornaments de tresoreria" i ha advertit que el mes de juny serà "el més delicat" en aquest sentit.

stats