Política 14/07/2015

Jorge Rodríguez (PSPV) és proclamat president de la Diputació de València després de 20 anys de governs del PP

Rodríguez ha comptat amb el suport de Compromís, que ostentarà la vicepresidència, així com d'Esquerra Unida i València en comú

Acn
1 min
El nou president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, promet el càrrec aquest dimarts / ACN

ValènciaL'alcalde d'Ontinyent (Vall d'Albaida), el socialista Jorge Rodríguez, ha estat investit aquest dimarts nou president de la Diputació de València, després de 20 anys de governs del PP. Rodríguez ha estat escollit amb el suport dels 9 diputats del PSPV-PSOE , els 6 de Compromís, que ostentarà la vicepresidència amb Maria Josep Amigó, regidora a Bonrepós (Horta Nord), així com de València en comú i Esquerra Unida, amb un diputat cadascuna. El PP ha votat la seva candidata i C's ho ha fet en blanc. Jorge Rodríguez substitueix Alfonso Rus (PP) apartat després de fer-se públiques unes escoltes que el vincularien amb una presumpta trama de cobrament de comissions a través de l'empresa pública Imelsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ple s'ha iniciat amb el jurament o promesa dels 31 diputats. Posteriorment s'ha procedit a la votació per escollir el president de la cambra. Tan sols s'han presentat les candidatures de Jorge Rodríguez (PSPV) i María del Carmen Contelles (PP). Rodríguez ha obtingut 17 vots mentre que Contelles ha comptat amb el suport de 12 diputats del PP. Ciutadans ha votat en blanc.

A l'acte ha assistit el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el president de les Corts, Enric Morera i l'alcalde de València, Joan Ribó.

stats