Corrupció

Una diputada de Vox porta Garriga a Antifrau per carregar al grup despeses personals: des de Glovo a llibres de l'Opus Dei

El partit de Santiago Abascal nega les acusacions d'Isabel Lázaro

ARA
2 min
Ignacio Garriga (Vox), en una imatge recent.

BarcelonaLa diputada de Vox Isabel Lázaro ha presentat una denúncia a l'Oficina Antifrau contra el president del grup parlamentari ultra a Catalunya, Ignacio Garriga, segons ha avançat El Confidencial. La representant crítica, que ha quedat fora de les llistes del partit a la demarcació de Tarragona, atribueix a la mà dreta de Santiago Abascal i candidat a les eleccions del 12-M un reguitzell de despeses personals que hauria passat a càrrec del grup de Vox, que van des de menjar a domicili, el cost de l'associació de pares de l'escola dels seus fills o compres en una llibreria de l'Opus Dei. Les despeses entre el 2021 i 2022 que hauria passat s'enfilen a 50.000 euros, cosa que fonamenta l'acusació de sobresou.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La fins ara diputada del Parlament ja havia enviat una carta al comitè executiu de Vox aquest dilluns queixant-se de les "irregularitats comptables" i ara ha fet un pas més i ha formalitzat la denúncia més enllà del seu partit. Vox ha negat de ple aquestes acusacions i atribueix la denúncia al fet que Lázaro hagi quedat fora de la candidatura, segons un comunicat difós el mateix dilluns.

Més enllà de costos relacionats amb els fills, Lázaro enumera un seguit de despeses que Garriga hauria passat al grup parlamentari. Des de compres al supermercat Mercadona o a la botiga Ametller Origen, menjar a domicili de cuina japonesa o menjar ràpid dels EUA, però també cuina catalana com rostisseries, a més de centenars de comandes a Glovo. Però no només menjar, sinó també la tintoreria o la barberia.

Lázaro va dir que considerava que calia actuar amb decisió d'acord amb els valors que creu que pregona el partit ultra, cosa que no observava en la gestió comptable del grup parlamentari. "No desitjo cap mal a un projecte del qual formo part des de fa tants anys, per això crec que això no s'ha de permetre, hem de mostrar coherència entre el que diem i el que fem", apuntava en l'escrit. En canvi, des del partit la seva actitud es considera una deslleialtat, atès que "mai va manifestar ni en públic ni en privat" les inquietuds que ara ha denunciat. A més, Vox recorda que els comptes estan "degudament auditats" pel Parlament i es reserva el dret a emprendre accions legals contra Lázaro per "calúmnies".

stats