Política 21/05/2019

Qui són els 48 diputats catalans que avui s'asseuen al Congrés?

L'hemicicle renova els membres i incorpora 207 nous diputats que no havien trepitjat les Corts

Ruth Pérez Castro / Uma Oca
18 min
Qui són els 48 diputats que avui s'asseuen al Congrés de Diputats?

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA

Oriol Junqueras

Oriol Junqueras i Vies

Cap de llista per Barcelona | (Barcelona, 1969). Va ser l'home fort del govern Puigdemont com a vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia. Ara, malgrat la presó preventiva, és un dels polítics que té una dosi de poder més gran en l'òrbita independentista. S'enfronta a una pena de presó de fins a 30 anys per haver organitzat el referèndum de l'1-O. Avui seurà a l'escó de diputat del Congrés, però el 26 de maig es podria convertir en eurodiputat al Parlament Europeu.

Gabriel Rufián

Gabriel Rufián Romero

Número 2 per Barcelona | (Santa Coloma de Gramenet, 1982). Després d'haver fet perdre els nervis a banda i banda de l'hemicicle, Gabriel Rufián haurà d'actuar ara com a interlocutor dels republicans. Ho farà sense la protecció de Joan Tardà, que ha abandonat el Congrés, que fins ara havia bastit ponts entre socialistes i Podem.

Carolina Telechea

Carolina Telechea Lozano

Número 3 per Barcelona | (Igualada, 1981). De combregar amb els postulats socialistes fa nou anys a defensar la independència de Catalunya sota les sigles d'ERC. L'advocada Carolina Telechea és regidora republicana a l'Ajuntament d'Igualada des del 2015 i avui es converteix en la primera anoienca que seu al Congrés.

Joan Josep Nuet

Joan Josep Nuet Pujals

Número 4 per Barcelona | (Reus, 1964). "No em puc allunyar mai de les idees constituents dels comuns, que són la República Catalana, el procés constituent i la ruptura amb el règim del 78", va dir l'excoordinador general d'EUiA. Investigat pel jutjat número 13 de Barcelona en la causa del Procés, l'exdiputat de Catalunya en Comú Podem i exmembre de la mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, es va incorporar com a independent a la llista dels republicans en les eleccions del 28 d'abril. Fins ara, Nuet mai s'ha declarat com a independentista.

Maria Carvalho Dantas

Maria Carvalho Dantas

Número 5 per Barcelona | (Aracaju, Brasil, 1969). Membre de la plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) i del col·lectiu de suport als manters 'Tras la Manta', la de diputada serà la primera responsabilitat institucional de Maria Carvalho. Jurista i activista social, va estudiar dret i va venir a Barcelona a cursar una especialització en dret ambiental. Actualment està vinculada en la lluita pels drets dels migrants i en els moviments socials relacionats amb el seu país d'origen, el Brasil.

Gerard Gómez del Moral

Gerard Gómez del Moral i Fuster

Número 6 per Barcelona | (Barcelona, 1989). Amb només 29 anys, Gerard Gómez del Moral ja ha estat diputat al Parlament de Catalunya en dues legislatures. La primera, com a membre de la coalició de Junts pel Sí. En el seu pas per la cambra catalana ha participat de la junta de portaveus i en la comissió de control de la CCMA. Llicenciat en periodisme, l'ex portaveu nacional de les JERC va començar la militància republicana al Casal de Sarrià-Sant Gervasi.

Marta Rosique

Marta Rosique i Saltor

Número 7 per Barcelona | (Barcelona, 1996). Les Joventuts d'Esquerra tenen la potestat d'escollir un dels principals candidats de la formació mare en cada procés electoral. Per al 28 d'abril, les JERC van fer confiança a Marta Rosique, que durant el referèndum de l'1-O ja va tenir un paper actiu com a portaveu d'Universitats per la República. Rosique ha sigut secretària política i de cooperació internacional de les JERC i, des d'avui, és la diputada més jove al Congrés.

Joan Capdevila amb el president del Parlament, Roger Torrent

Joan Capdevila i Esteve

Número 8 per Barcelona | (Martorell, 1965). Exdirigent d'Unió Democràtica, Joan Capdevila ja va ocupar un escó republicà en la legislatura passada. Veterinari de professió, Capdevila va ser molt crític amb el líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, i, fins i tot, va arribar a enviar una carta al Papa sol·licitant-li el suport en la causa independentista.

Montse Bassa

Montserrat Bassa i Coll

Cap de llista per Girona | (Torroella de Montgrí, 1965). "Soc la Montse; però, en realitat, a qui represento és a la Dolors Bassa, la meva germana, que és qui hauria de ser aquí i no aguantant aquesta farsa de judici". La cap de llista gironina d'ERC, Montse Bassa, és germana de l'exconsellera de Benestar Social, Treball i Afers Socials, Dolors Bassa, i una de les fundadores de l'Associació Catalana pro Drets Civils. La petita de les Bassa mai havia participat en la política fins ara.

Joan Maragall

Joan Maragall i Sastre

Número 2 per Girona | (Torroella de Montgrí, 1975). En aquesta última legislatura, Joan Maragall ha estat al Congrés de Diputats en substitució de Teresa Jordà, que va abandonar l'escó per ocupar el càrrec de consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat. Maragall, doncs, tornarà a seure a l'escó de la cambra legislativa, on els últims mesos havia participat en les comissions d'hisenda i foment en representació d'ERC.

Laia Cañigueral

Laia Cañigueral Olivé

Número 3 per Girona | (Cassà de la Selva, 1981). Sociòloga i especialitzada en participació ciutadana, aquest és el perfil de Laia Cañigueral, diputada d'ERC al Congrés que avui recupera un escó que ja va ocupar entre el 2006 i el 2008. Abans havia passat per l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Català de la Dona i, com Marta Rosique, va ser escollida diputada per les JERC el 2006, actualment Jovent Republicà.

Xavier Eritja

Xavier Eritja i Ciuró

Cap de llista per Lleida | (Sallent, 1970). Eritja torna al Congrés de Diputats, on ha tingut escó des del gener del 2016. El diputat de Ponent ha encapçalat entitats com l'Ateneu Popular de Ponent, l'ANC de Lleida i Òmnium Ponent, organismes capitals per impulsar l'independentisme a la circumscripció de Lleida. L'historiador, a més, ha col·laborat en projectes de dinamització cultural i política per donar a conèixer el republicanisme a les escoles.

Inés Granollers

Inés Granollers i Cunillera

Número 2 per Lleida | (Bellpuig, 1970). La de diputada al Congrés serà la primera responsabilitat pública d'Inés Granollers, empresària i defensora de les comarques rurals. De fet, Granollers es reivindica com a coneixedora del territori català, que considera "ple de teixit social", i es postula per defensar "les persones ramaderes, pageses, autònomes i petits empresaris".

Jordi Salvador

Jordi Salvador i Duch

Cap de llista per Tarragona | (Tarragona, 1964). Exsecretari general d'UGT a les comarques tarragonines entre el 2008 i el 2015, Jordi Salvador va defensar la posició d'ERC en la comissió del Pacte de Toledo l'última legislatura. A més, el diputat ha sigut el portaveu del partit a Madrid en qüestions com la derogació de les reformes laborals, la seguretat nuclear i el cas Castor.

Norma Pujol

Norma Pujol i Farré

Número 2 per Tarragona | (Flix, 1988). La directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya fa ara el salt a les institucions espanyoles. Norma Pujol és diplomada en magisteri i postgraduada en educació musical. Vinculada a entitats culturals i esportives del seu poble natal, Flix, així com també a l'Assemblea Nacional Catalana, va ser coordinadora territorial de Joventut de les Terres de l'Ebre i regidora de Joventut, Cultura i Igualtat a Flix.

PARTIT SOCIALISTA DE CATALUNYA

Meritxell Batet

Meritxell Batet Lamaña

Cap de llista per Barcelona | (Barcelona, 1973). El juny passat va prendre possessió com a ministra de Política Territorial i Funció Pública i ara ha esdevingut presidenta del Congrés de Diputats. Meritxell Batet va començar a militar al PSC el 2008, quatre anys després d'haver fet el salt a les Corts. Tot i que el PSOE és contrari a qualsevol referèndum d'independència, l'any 2013 Batet va trencar la disciplina de vot i va defensar el dret de decidir a Catalunya.

Qui són els 48 diputats que avui s'asseuen al Congrés de Diputats?

Francisco Polo Llavata

Número 2 per Barcelona | (València, 1981). Francisco Polo ha estat present en l'última legislatura com a secretari d'estat per a la Societat de la Informació i l'Agenda Digital, una feina que ha desenvolupat sota les ordres de la ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño. Empresari i activista pels drets LGTBI, Polo ha sigut director de la plataforma Change.org a Espanya i coordinador d'Amnistia Internacional.

Qui són els 48 diputats que avui s'asseuen al Congrés de Diputats?

Mercè Perea Conillas

Número 3 per Barcelona | (Hospitalet de Llobregat, 1966). Estreta col·laboradora de Núria Marín i afí de Carme Chacón, Mercè Perea ha tingut un paper important a l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat des del 2007, bé com a regidora, bé com a tinenta d'alcaldia. Llicenciada en dret, Perea va entrar com a diputada el gener del 2016 i va ser una dels quinze diputats que van votar 'no' a la segona sessió d'investidura de Mariano Rajoy, l'octubre d'aquell any.

José Zaragoza

José Zaragoza Alonso

Número 4 per Barcelona | (Molins de Rei, 1961). Va fundar l'agrupació local del PSC a Molins de Rei i va anar escalant posicions en la divisió territorial. Va ser primer secretari de la federació del PSC al Baix Llobregat, secretari d'organització el 2004 i membre de les executives de Pasqual Maragall i José Montilla. Diputat al Congrés des del 2011, José Zaragoza va dirigir les campanyes generals del PSC els anys 2004 i 2008. El 2013 va presentar la dimissió com a secretari general adjunt del PSOE al Congrés després d'haver trencat la disciplina de vot.

Lídia Guinart

Lídia Guinart Moreno

Número 5 per Barcelona | (Santa Coloma de Gramenet, 1966). Escriptora i periodista de formació, Lídia Guinart ha viscut sempre a Santa Coloma de Gramenet, ciutat on ha desenvolupat les feines de regidora de Polítiques d'Igualtat o Universitats i tinenta d'alcaldia d'Economia. Membre del consell nacional i del consell d'igualtat del PSC, torna a l'escó de diputada, un seient que ha ocupat ininterrompudament des del 2016.

Francisco Aranda

Francisco Aranda Vargas

Número 6 per Barcelona | (Sabadell). De l'assessoria a l'ombra a l'activitat política. Paco Aranda va ser cap de gabinet del primer secretari del PSC Miquel Iceta i, fins avui, ho era també de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i de la regidora a l'Ajuntament de Barcelona i companya d'escó al Congrés Carmen Andrés.

Carmen Andrés

Carmen Andrés Añón

Número 7 per Barcelona | (Calanda, Aragó, 1964). Des dels 25 anys treballa en l'administració pública. El seu primer càrrec el va obtenir a la Generalitat de Catalunya i des d'aleshores ha estat sempre vinculada als àmbits de recursos humans, salut i educació. Actualment és regidora d'Infància, Joventut i Gent Gran de l'Ajuntament de Barcelona i portaveu del PSC al consistori.

Arnau Ramírez

Arnau Ramírez Carner

Número 8 per Barcelona | (Sant Feliu de Codines, 1989). Militant de les Joventuts Socialistes des dels quinze anys, amb trenta n'és el primer secretari. Graduat en ciència política i gestió pública, Arnau Ramírez va fer el salt al partit mare quan va complir la majoria d'edat. Fins ara la seva experiència en institucions públiques s'ha limitat al consistori del seu poble natal, Sant Feliu de Codines, d'on ha sigut regidor de Comunicació, Comerç i Treball.

Sònia Guerra

Sònia Guerra López

Número 9 per Barcelona | (Manresa, 1977). Llicenciada en història, Sònia Guerra López és secretària de formació del PSC. Actualment és professora de diferents màsters de la UB i la UAB sobre polítiques socials i d'igualtat. De fet, la mateixa diputada va cursar un màster en estudis de dones i l'any 2006, des de la Diputació de Barcelona, va impulsar l'Institut de Formació Política per a Dones.

Marc Lamuà

Marc Lamuà Estanyol

Cap de llista per Girona | (Palamós, 1981). Marc Lamuà repeteix com a diputat al Congrés, un càrrec que deté des de fa dues legislatures. Llicenciat en història i història de l'art, actualment actua com a secretari d'organització de la federació del PSC a les comarques gironines.

Joan Ruiz

Joan Ruiz i Carbonell

Cap de llista per Tarragona | (València, 1954). Ruiz ha sigut cap de gabinet de l'alcalde de Tarragona, Josep Maria Recasens, i del governador civil de la mateixa circumscripció. Actualment és secretari d'organització de la federació del Camp de Tarragona i durant l'última legislatura ha ocupat l'escó de diputat. Ha treballat com a professor de primària i secundària. Afiliat al Partit Socialista de Catalunya-Congrés des del 1976, va participar en la unificació socialista que va donar pas a l'actual PSC.

Montse Mínguez

Montserrat Mínguez García

Cap de llista per Lleida | És la tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Lleida, des d'on va concórrer a unes primàries del partit per substituir Àngel Ros, l'exalcalde de la ciutat, després que aquest deixés el càrrec per ser ambaixador d'Espanya a Andorra. Tot i això, la votació la va guanyar l'actual batlle Fèlix Larrosa. Poc després va afrontar una nova votació per encapçalar la llista del partit per Lleida a les generals, en què va vèncer davant l'alcaldable de Tàrrega, Silveri Caro.

EN COMÚ PODEM

Jaume Asens

Jaume Asens Llodrà

Cap de llista per Barcelona | (Barcelona, 1972). La trajectòria d'Asens com a advocat ha estat lligada a la defensa dels moviments socials. Va assessorar Carles Puigdemont i Toni Comín per anar-se'n del país després de la DUI tot i que formava part de l'escissió de Podem a Catalunya. Fins ara ha sigut tercer tinent d'alcaldia a l'Ajuntament de Barcelona amb Ada Colau i, des d'avui, el també membre d'Òmnium Cultural serà diputat al Congrés.

Aina Vidal

Aina Vidal Sáez

Número 2 per Barcelona | (Barcelona, 1985). La diputada representa el vessant de l'antiga Iniciativa dins la coalició d'En Comú Podem. Afiliada a Comissions Obreres des del 2006, n'és coordinadora nacional d'Acció Jove i membre del Consell de Relacions Laborals. Aina Vidal, membre de Metges sense Fronteres i Amnistia Internacional, reté l'escó que ocupa des del 2016.

Mar García amb Jaume Asens

Mar García Puig

Número 3 per Barcelona | (Barcelona, 1977). Com Laura Borràs, Mar García prové del món de les lletres –llicenciada en filologia anglesa–, tot i que als antípodes polítics. La diputada va començar la militància a Podem l'any 2014 com a membre del Cercle de Feminismes. Un any després, el 20 de desembre del 2015, era escollida diputada i donava a llum un nen i una nena.

Gerardo Pisarello

Gerardo Pisarello Prados

Número 4 per Barcelona | (Tucumán, Argentina, 1970). La mà dreta d'Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, abandona el consistori i fa el salt a Madrid. De tinent d'alcaldia a secretari primer de la mesa del Congrés, Pisarello ja havia passat per la capital espanyola el 1996, on va acabar els estudis de dret que havia començat a l'Argentina, el seu país d'origen. De fet, el nou primer secretari de la mesa és fill d'un advocat assassinat durant la dictadura argentina.

Joan Mena

Joan Miquel Mena Arca

Número 5 per Barcelona | (Sabadell, 1975). Mena té l'escó de diputat des del 2016 per la formació d'En Comú Podem, però abans ja havia passat pel Parlament de Catalunya i l'Ajuntament de Sabadell sota les sigles d'ICV-EUiA. Llicenciat en filosofia hispànica, Mena ha defensat la pluralitat lingüística de l'Estat i la immersió lingüística. "Fixi's que malament que m'han adoctrinat, que vaig acabar estudiant filologia hispànica i soc professor de llengua espanyola", va dir en una piulada a Twitter.

Maria Freixanet

Maria Freixanet Mateo

Número 6 per Barcelona | (Masnou, 1984). La politòloga va ocupar la cambra alta espanyola des del 2015, el Senat. Ara canvia d'institució i serà diputada al Congrés, la cambra baixa. Ha sigut coordinadora del programa Ciutats i Persones de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials i forma part de l'observatori IQ.

Ismael Cortés

Ismael Cortés Gómez

Cap de llista per Tarragona | (Granada, 1985). Cortés va ser la gran sorpresa en la circumscripció tarragonina a les eleccions del 28 d'abril. Doctor en estudis internacionals de pau i conflictes, Cortés és analista polític i va desbancar Fèlix Alonso al capdavant d'En Comú Podem, tot i que s'ha presentat com a independent. De fet, va accedir a concórrer per Tarragona arran de l'acord entre Podem, En Comú Podem i Podem Catalunya.

JUNTS PER CATALUNYA

Jordi Sànchez

Jordi Sànchez Picanyol

Cap de llista per Barcelona | (Barcelona, 1964). S'emporta al Congrés una motxilla farcida d'activisme polític que va més enllà del lideratge recent de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), el 2015. Als anys vuitanta va començar la militància política de la mà de la Crida per la Solidaritat. Avui, el president de la Crida s'enfronta a 20 anys de presó per la concentració del 20 de setembre del 2017 a la conselleria d'Economia de Barcelona. Arraconant membres històrics de l'espai convergent, Junts per Catalunya en va avalar la candidatura per encapçalar la llista de Carles Puigdemont al Congrés de Diputats.

Laura Borràs

Laura Borràs Castanyer

Número 2 per Barcelona | (Barcelona, 1970). De professora de literatura a consellera de Cultura i, des d'avui, diputada al Congrés. La trajectòria de Borràs ha anat estretament lligada a l'ensenyament de la literatura catalana i, de fet, va presidir la Institució de les Lletres Catalanes. Àmpliament coneguda en el sector literari català, Borràs va decidir llançar-se a la carrera política arran de l'1-O, opció que ha vist reforçada els últims mesos a conseqüència de la presó preventiva del cap de llista de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, i que l'ha forçat a intervenir com a líder 'de facto'.

Míriam Nogueras

Míriam Nogueras Camero

Número 3 per Barcelona | (Dosrius, 1980). Mà dreta de Carles Puigdemont, la diputada Míriam Nogueras és pràcticament una nouvinguda en la política institucional. De regidora de Cardedeu fa tan sols quatre anys va fer el salt a Madrid el 2015 arran de la proposta de Jordi Turull d'ocupar un escó al Congrés com a independent. En la legislatura passada va haver de superar els estira-i-arronses amb Carles Campuzano i Jordi Xuclà, afins a Marta Pascal, que van quedar apartats de la nova legislatura després que s'imposés el corrent de l'expresident Puigdemont.

Qui són els 48 diputats que avui s'asseuen al Congrés de Diputats?

Jaume Alonso-Cuevillas i Sayrol

Cap de llista per Girona | (Barcelona, 1961). És l'advocat de l'expresident Puigdemont des de finals del 2017, quan es va exiliar a Brussel·les. Des de llavors, i amb l'objectiu d'internacionalitzar la situació de Catalunya, Alonso-Cuevillas ha impartit tot un seguit de conferències explicant l'evolució del judici del Suprem i la macrocausa del Procés. El doctor en dret, advocat i catedràtic de dret processal fa un pas més i, des d'avui, s'endinsa de ple en el món de la política com a diputat al Congrés.

Sergi Miquel

Sergi Miquel i Valentí

Número 2 per Girona | (Llagostera, 1989). És secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) des del 2015 i diputat al Congrés pel PDECat des del 2016, militant d'Òmnium i de l'Esplac. Sergi Miquel és un dels diputats més actius a Twitter i, de fet, és l'únic dels membres del Congrés que segueix fins a trenta comptes de polítics que pertanyen a formacions gens alineades amb la seva com Ciutadans, el PP i el PSOE. Tot i tenir un paper actiu en l'òrbita postconvergent, Miquel és dissenyador de producte per l'escola Elisava i graduat en arts i disseny a la Universitat de Southampton.

Josep Rull

Josep Rull i Andreu

Cap de llista per Tarragona | (Terrassa, 1968). L'exconseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va ser l'únic membre del govern de Puigdemont que va anar a la feina el dilluns després de la declaració d'independència. Arran del referèndum i la DUI, Rull és jutjat actualment al Suprem, on se l'acusa de rebel·lió i malversació. En tot cas, Rull és un home de partit, militant de CDC des del 1986, des d'on defensava la via sobiranista molt abans que els convergents viressin cap a la voluntat d'un estat propi l'any 2012, amb Artur Mas al capdavant.

Jordi Turull

Jordi Turull i Negre

Cap de llista per Lleida | (Parets del Vallès, 1966). Comparteix advocat amb Josep Rull i Jordi Sànchez en la causa del Procés. L'exconseller de la Presidència, Jordi Turull va començar la trajectòria política com a regidor a la seva localitat natal. A poc a poc va escalar fins al Parlament de Catalunya, on va arribar el 2006 i es va fer fort com a cap del grup parlamentari de CiU. No havia abandonat la cambra catalana fins a l'any 2017, on ha viscut episodis convulsos com la seva investidura fallida pel seu empresonament, un dia abans de celebrar la segona volta.

CIUTADANS

Inés Arrimadas

Inés Arrimadas García

Cap de llista per Barcelona | (Jerez de la Frontera, 1981). Quan ni tan sols feia dos anys que encapçalava la formació taronja a Catalunya, Inés Arrimadas va guanyar les eleccions autonòmiques i es va situar com a cap de l'oposició. Ara projecta el seu paper combatiu contra l'independentisme i en "defensa de la Catalunya silenciada" més enllà de les fronteres catalanes i es planta al Congrés de Diputats. Tot i això, l'embranzida de la victòria a les urnes catalanes el 21 de desembre del 2017 no li va aguantar fins aquest 28 d'abril, en què tan sols va obtenir 5 diputats.

Toni Roldán amb Inés Arrimadas

Toni Roldán Monés

Número 2 per Barcelona | (Barcelona, 1983). És economista, però l'Institut Europeu de la London School of Economics el va desmentir i va negar que fos "doctorand" del centre, com ell mateix afirmava al seu currículum. Es defineix com a "liberal, europeista i de centre" i proposa una reducció fiscal "moderada". Toni Roldán, que va treballar al Parlament Europeu, es nega a pactar amb el PSOE de Pedro Sánchez per la política territorial que segons ell ha aplicat i que "premia els colpistes".

José María Espejo-Saavedra

José María Espejo-Saavedra Conesa

Número 3 per Barcelona | (Madrid, 1976). Advocat de professió i integrant del grup fundador de Ciutadans, José María Espejo-Saavedra s'allunya dels discursos però dirigeix l'estratègia del partit. Va treballar a la Caixa com a assessor jurídic i és expert en dret bancari. És íntim del líder del partit, Albert Rivera, i de David Pérez del PSC, pels "moments complicats" que van compartir el 6 i 7 de setembre del 2017 des de la mesa del Parlament, de la qual era el vicepresident primer.

Fernando de Páramo

Fernando de Páramo Gómez

Número 4 per Barcelona | (Granada, 1987). Llicenciat en dret i periodisme, és el secretari de comunicació del partit. Va deixar el Parlament el 2018 per fer el salt a la política estatal de bracet d'Albert Rivera. Aleshores dirigia un programa de tertúlies futbolístiques i un altre sobre el món del luxe a Onda Cero. Encara ara és membre del Consell d'Advocats de Barcelona i del Consell Assessor de la Jove Cambra d'Empresaris de Barcelona.

Sergio del Campo

Sergio del Campo Estaún

Cap de llista per Tarragona | (Saragossa, 1981). De Saragossa a Tarragona. Diplomat en relacions laborals, Sergio del Campo va exercir de portaveu en les comissions d'ocupació i Seguretat Social, seguretat viària i mobilitat sostenible, així com el seguiment i l'avaluació dels acords del Pacte de Toledo al Congrés de Diputats. Després del 20 de desembre del 2015 va aconseguir l'escó com a únic diputat que la formació d'Albert Rivera va obtenir a la província.

PARTIT POPULAR

Cayetana Álvarez de Toledo

Cayetana Álvarez de Toledo y Peralta Ramos

Cap de llista per Barcelona | (Madrid, 1974). Amb marcat accent argentí per les seves arrels, Cayetana Álvarez de Toledo és una cara familiar en el panorama polític espanyol. La marquesa de Casa Fuerte va ser diputada al Congrés amb José María Aznar, que també li va fer confiança per dirigir l'àrea internacional de la FAES. Però el 2015 va considerar que el partit no era "prou contundent" amb l'independentisme i va deixar Mariano Rajoy a l'estacada. Quatre anys després ha tornat a la primera línia de combat amb Pablo Casado i ha obtingut els pitjors resultats del PP a Catalunya, amb només un diputat electe.

VOX

Ignacio Garriga

Ignacio Garriga Vaz de Concicao

Cap de llista per Barcelona | (Barcelona, 1987). "Vox no és racista. Només cal veure'm a mi". Ignacio Garriga és el cinquè fill de la unió entre un català i una equatoguineana, una circumstància que aprofita per defensar el partit. Odontòleg de professió i director mèdic d'un centre dental, Garriga va començar la carrera política militant a les Noves Generacions del PP, on va coincidir amb David Mejía, actual diputat de Cs al Parlament de Catalunya. Abans de ser escollit diputat estatal ha defensat els postulats de l'extrema dreta al seu lloc de residència, Sant Cugat del Vallès, però Ignacio Garriga aspira a ocupar un seient com a regidor de l'Ajuntament de Barcelona. Un desig que es podria complir el 26 de maig.

stats