Política 03/11/2020

Budó afirma que el dinar entre Vergés i Vendrell va ser "privat" i que és la consellera qui ha de donar explicacions

La titular de Presidència confia en com s'han dut a terme les contractacions

Núria Orriols / Natàlia Vila
2 min
Els membres del Consell Executiu amb Budó i Aragonès al capdavant aquest dimecres

BarcelonaLa consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha esquivat aquest dimarts les informacions que apareixen al sumari de l'operació Volhov de la Guàrdia Civil relatives a la presumpta influència dels empresaris del Procés en diverses contractacions del Govern. La portaveu, a diverses preguntes dels mitjans de comunicació sobre el dinar que va mantenir la consellera de Salut, Alba Vergés, amb l'exconseller d'ERC Xavier Vendrell, ha dit que es tractava d'una trobada "privada" i que, en tot cas, qui n'havia de donar explicacions era el departament de Salut.

També ha descartat obrir a Vergés cap expedient administratiu per aquest contacte amb l'exdirigent d'Esquerra i ha assegurat que cap conseller li ha demanat explicacions per aquesta qüestió.

Al sumari de la causa que investiga el jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, que va des d'una eventual vinculació del Procés amb Rússia fins a presumpte tràfic d'influències, apareix una informació sobre una contratació d'una empresa de Vendrell amb l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques (ICAM) que hauria estat impugnada per una altra empresa per sospites de tracte de favor. Una situació que, segons les intervencions telefòniques de la Guàrdia Civil, hauria tractat directament amb Alba Vergés.

En aquest sentit, el president del grup parlamentari d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha negat qualsevol vinculació entre el departament de Salut que dirigeix Alba Vergés i l'exconseller d'ERC Xavier Vendrell. "No hi ha cap vinculació entre el departament de Salut i Vendrell", ha afirmat, després d'assegurar que el concurs del qual haurien parlat en un dinar Vergés i Vendrell estava "revocat". "Quan es produeix la trobada ja estava revocat el concurs", ha assegurat Sabrià.

Budó ha mostrat la confiança en els "servidors públics" i en com s'han portat a terme les contractacions dels departaments, i ha assegurat que totes s'han fet a través dels processos establerts per llei i que no s'obrirà cap investigació interna. També ha dit que ni Vendrell ni l'exsecretari de comunicació de CDC David Madí o l'empresari Oriol Soler influeixen en les decisions de la Generalitat. "És un relat per criminalitzar l'independentisme", ha assegurat Budó.

També ha negat que el Govern tingui constància d'una operació, de la qual informa aquest dimarts Efe, que tindria a veure amb l'associació empresarial entre Vendrell i Madí per comprar tests per detectar el coronavirus amb l'objectiu de ser contractats per la Generalitat. "No em consta", ha dit Budó, afegint que totes les contractacions constaven al portal de transparència de la Generalitat.

En la mateixa línia, la portaveu de JxCat al Parlament, Gemma Geis, ha rebutjat valorar el contingut de les gravacions a David Madí perquè posa en dubte que s'hagin fet amb "garanties". "Gravacions que no sé si s'han fet amb les mínimes garanties de defensa, no les puc valorar", ha afirmat en roda de premsa. "Les investigacions d'aquest expedient haurien de ser perquè estan espiant diputats del Parlament i polítics independentistes", ha afegit.

stats