Política 22/11/2016

El director d'Antifrau reclama atribucions sancionadores per a l'oficina

Gimeno també apunta la necessitat que els corruptes tornin allò que han aconseguit fraudulentament

Ara
1 min
Miguel Ángel Gimeno, durant la compareixença a la comissió d'estudi de la corrupció

BarcelonaEl director d'Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, ha reclamat aquest dimarts que es doti de certa capacitat sancionadora a l'oficina per garantir que pot accedir a tota la informació que reclama. En una compareixença a la comissió d'estudi de la corrupció, Gimeno ha explicat que, en ocasions, hi ha persones que es neguen a facilitar la documentació, tot i que teòricament hi estiguin obligades per llei. "Si hi ha un alcalde que no dóna la informació, la meva amenaça només pot ser explicar-ho a la memòria i comunicar-ho al Parlament", ha lamentat. "No em sembla suficient. S'ha de cercar una manera perquè aquest ens rebi algun tipus de resposta", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Més enllà de les funcions concretes de l'oficina, Gimeno també ha apuntat la necessitat que, a més de poder declarar la nul·litat d'un contracte públic quan es detecten irregularitats, l'administració treballi per reclamar als corruptes la responsabilitat econòmica que correspongui. "No estem fent recuperació d'actius, però ho hem de fer. Sé que d'entrada no serem efectius, però hi ha un clam social que reclama "que ho tornin". El director d'Antifrau ha recordat que en l'àmbit penal la recuperació d'actius està prevista de forma clara, però no ho està en l'àmbit administratiu.

Gimeno ha remarcat que els àmbits de la prevenció i la formació de funcionaris i càrrecs públics per actuar contra la corrupció són dues de les principals funcions de l'Oficina Antifrau, que ara també treballa per fomentar la transparència. El proper 14 de desembre, Gimeno tornarà a comparèixer al Parlament per donar més detalls de l'oficina, en aquest cas a la Comissió d'Afers Institucionals.

stats