LES CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N
Política 01/12/2010

Dirigents d'ERC aposten per corregir l'estratègia sense forçar un congrés

Creuen que forçar un congrés extraordinari després del convuls procés del 2008 podria ser encara més contraproduent. Creuen que no s'ha de centrar el debat en si ho ha d'haver canvis a la cúpula del partit

Redacció
1 min

BarcelonaLa majoria de dirigents d'ERC són favorables a introduir canvis, més o menys profunds, en l'estratègia del partit que ha portat al retrocés electoral però es mostren reticents, en canvi, a forçar un congrés extraordinari i que hi hagi un relleu en la "cúpula". Segons que han indicat dirigents dels dos sectors oficialistes que conviuen en l'actualitat a ERC -coincidents en la línia estratègica del partit dels darrers anys-, el debat intern obert després del correctiu de les urnes no se centra en si hi ha d'haver o no un relleu a la "cúpula", segons informa EFE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això sí, coincideixen que un congrés extraordinari ara, tenint en compte el precedent del 2008, encara agreujaria les coses. Només en el cas que el president del partit, Joan Puigcercós, no fos ratificat en el càrrec pel consell nacional del 18, s'iobriria la porta a un congrés extraordinari. Ni tant sols la gran majoria dels dirigents sortits de l'òrbita de Josep-Lluís Carod-Rovira aposten per obrir una batalla amb el sector majoritari de Joan Pugicercós. I menys quan el seu principal referent, Ernest Benach, ha renunciat no només al seu escó, sinó també a la primera línia política.

A l'espera que Carod es posicioni i esclareixi quins moviments pensa capitanejar quan acabi el seu mandat com a vicepresident del Govern, ara en funcions, diversos dirigents han apuntat la possibilitat que un òrgan més representatiu que el consell nacional pugui reunir-se després de les municipals perquè els militants puguin pronunciar-se. El pròxim congrés ordinari del partitestà previst pel 2012.

stats