Política 23/04/2017

Puigdemont diu que el govern espanyol és "hereu polític" d'aquells que van perseguir la cultura catalana

El president de la Generalitat recorda en el missatge del dia de Sant Jordi que "si aconseguim el reconeixement de la Unesco per aquesta festa no serà gràcies als hereus polítics" dels franquisme

A.s.
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha enviat un missatge molt clar respecte a la polèmica presència de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a l'acte de presentació de la candidatura de la festa de Sant Jordi com a patrimoni immaterial de la humanitat de la Unesco. "Si aconseguim el reconeixement de la Unesco per aquesta festa no serà gràcies als hereus polítics d'aquells que van perseguir la cultura catalana durant dècades sinó a aquells que han mantingut viva la flama de la cultura amb el seu esforç", en referència clara al franquisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el president, la candidatura de la festa a la Unesco fa temps que la treballen des de la Generalitat juntament amb la Cambra del Llibre. Per això, en referència a l'Estat, afirma: "Com més institucions se sumin a la nostra proposta, millor. Estic segur que ho aconseguirem".

Ha recordat que la festa de Sant Jordi ha superat anys molt complicats, com "quan editar un llibre en català era un risc econòmic i personal, quan s'havia d'imprimir en la clandestinitat", en referència als 40 anys de franquisme. Per aquest motiu ha volgut marcar distàncies respecte al suport recent del govern espanyol a aquesta candidatura i ha assegurat que si s'aconsegueix fer Sant Jordi patrimoni immaterial de la humanitat "no serà pas gràcies als hereus polítics d'aquells que van perseguir la cultura caltana".

Puigdemont ho ha dit durant el seu breu discurs del dia de Sant Jordi, en què ha animat els catalans a fer com sempre, a mostrar "la millor cara del país al món". "Aprofitem aquesta diada amb l'alegria col·lectiva com a poble, demostrem al món qui som, un país que fa del llibre i de la rosa les seves armes més poderoses".

stats