Política 01/03/2016

El primer discurs d'Otegi fora de la presó, en cinc frases

El líder de l'esquerra abertzale ha fet una intervenció breu però amb un marcat contingut polític

Ara
1 min
Sortida d'Arnaldo Otegi de la presó de Logroño

BarcelonaOtegi ja és lliure. Després de sortir de la presó de Logroño passades les vuit del matí, el líder de l'esquerra abertzale ha fet un primer discurs davant els centenars de persones que esperaven la seva excarceració. Ha estat un parlament breu -primer en euskera i després en castellà- però amb un marcat contingut polític. Aquestes han estat les principals frases:

1."Hi ha qui diu que no existeixen presos polítics a l'estat espanyol. La realitat és que aquí no hi hauria totes aquestes càmeres si no sabessin que avui surt, com en tantes altres ocasions, un pres polític de les presons espanyoles"

2."Ens van empresonar fa sis anys i mig per fer una aposta per la pau. I us vull felicitar per haver mantingut aquesta aposta malgrat les provocacions"

3."Efectivament la pau és el camí, però en aquest camí cal dur l'aposta fins el final. I això és el que em proposo fer amb tots i totes vosaltres"

4."Quan ens van ficar a la presó, ens hi van ficar com a bascos i com a bascos sortim, com a independentistes i com a independentistes sortim, com a socialistes i com a socialistes sortim"

5."Sé que hi ha molt morbo sobre aquest tema: el millor lehendakari, el millor alcalde, el poble."

stats