CRISI DEMOCRISTIANA
Política 09/07/2015

Es dissolen dues territorials d’Unió crítiques amb la cúpula

O.m.
1 min
Gerard Ardanuy, fins ara líder d’Unió a Barcelona i regidor.

BarcelonaLa divisió interna segueix causant estralls a Unió. Dues executives territorials del partit, alineades amb els independentistes que van donar suport al no al referèndum que el partit va celebrar el 14-J i que es va resoldre per només 109 vots a favor dels oficialistes, van decidir dissoldre’s dimarts a la nit. Es tracta de les executives de Barcelona ciutat i de les Terres de l’Ebre, que presidien Gerard Ardanuy -regidor a l’Ajuntament de Barcelona- i Joan Josep Malràs, respectivament. La direcció ha decidit, tal com marca la normativa interna democristiana, establir comissions gestores a les dues territorials. A Barcelona la direcció provisional la liderarà Sònia Recasens, que també és regidora a la capital catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Assumpció Laïlla, diputada del sector sobiranista, va sortir a defensar públicament la dissolució de les dues executives -a les quals es va sumar la comarcal del Berguedà- i va indicar que els crítics -ja suspesos per part de la direcció- volen donar un impuls a la plataforma Hereus UDC 1931 per “refundar” la formació democristiana. “No reconeixem l’actual direcció. Ni pels objectius polítics de defensar una via política autonomista, ni per les actituds internes del partit”, van indicar en un comunicat calcat les ja dissoltes intercomarcals de Barcelona ciutat i de Terres de l’Ebre.

Josep A. Duran i Lleida, que ahir va ser condecorat pel govern colombià a Madrid, va assenyalar que sent un dolor “seriós i profund” per la divisió existent a Unió, però va treure ferro a la dissolució de les territorials. “Igual com hi ha gent que se’n va, n’hi ha que entra”, va assenyalar sobre la situació del partit.

stats