Política 30/12/2010

Disturbis a Palma després de la crema d'una bandera espanyola

Dos policies nacionals i un vianant han resultats ferits durant l'incident a les Illes Balears. No hi ha hagut detinguts

Agències
2 min

Palma de MallorcaTres persones, dos policies nacionals i un vianant, han resultat ferits lleus quan la policia intentava evitar la crema d'una bandera espanyola en una manifestació independentista celebrada al centre de Palma de Mallorca. No hi ha hagut detinguts, segons fonts de la delegació del govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la lectura d'un manifest, al carrer dels Oms de Palma i encara en plena marxa, dues persones, que es manifestaven amb el grup dels Joves de l'Esquerra Independentista de Mallorca i Maulets, han calat foc a una bandera espanyola. Els manifestants han fet un cordó per tal que la policia no impedís la crema. No obstant això, entre dos i tres policies han procedit a detenir els autors de la crema i aquí s'han iniciat els aldarulls i les càrregues policials. S'han llançat taules i cadires, i els policies carregaven amb la porra. Alguns policies han acabat al terra i alguns ciutadans i manifestants lleugerament ferits. La manifestació s'ha iniciat de manera pacífica cap a les 19 h de la tarda, però poc després d'arrencar s'ha cremat un cartró en el qual es podia llegir "Reforma laboral" i "Constitució Espanyola".

També els manifestants han pujat a una bastida i han penjat una pancarta en què es llegia "Contra la reforma laboral, el jovent unit". L'enfrontament més intens, però, s'ha viscut al carrers dels Oms de Palma, a uns metres d'acabar la manifestació. Uns joves que pertanyien als grups dels Joves de l'Esquerra Independentista de Mallorca i Maulets ha llegit un manifest, i en acabar, dos joves vestits de blanc i amb la cara i el cap tapats han procedit a cremar una bandera espanyola. En aquest moment, la policia espanyola ha aparegut fins a l'indret i ha procedit a detenir als responsables de la crema. Aquí s'ha iniciat la càrrega ja que els manifestants impedien l'arribada dels policies al cercle. S'han llençat cadires i taules, ja que l'incident ha tingut lloc al costat d'un bar que les tenia al carrer, i els policies s'han defensat amb les porres.

stats