CONVENCIÓ NACIONAL D'ICV
Política 27/02/2015

Camats reivindica ICV: "Qui ha fet més que nosaltres pel dret a decidir, dins i fora de Catalunya?"

La dirigent ecosocialista assegura en l'obertura de la convenció nacional que el seu partit és "la veu catalana més combativa contra els que aplicaven les polítiques de la 'troica'"

Roger Tugas
2 min
Camats, a l'obertura de la convenció nacional d'ICV / INICIATIVA

BarcelonaLa coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha obert aquest divendres la convenció nacional del partit, que dissabte actualitzarà el projecte nacional de la formació, encaminant-lo –si no hi ha sorpreses– cap a un horitzó d'estat lliure i sobirà dins d'Espanya. Durant el primer dia del conclave, però, es debat sols l'informe de gestió, en la presentació del qual Camats ha reivindicat el paper del partit, tant pel que fa a les reivindicacions socials com nacionals. "Qui ha fet més que nosaltres pel dret a decidir, dins i fora de Catalunya, assumint la pluralitat com un valor per assolir una majoria necessària?", s'ha preguntat la dirigent ecosocialista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Camats ha defensat que ara ICV és un partit més auster, amb menys deute i més transparent, i que ha apostat per una "proposta nacional basada no en el que ens demanen des de fora, sinó en la pluralitat del que som i del país que representem". "Alguns ens dieu que la nostra acció política estava massa basada en el dret a decidir, però un repàs de l'activitat ho desmenteix", ha assenyalat, malgrat que també ha reivindicat que en el pla nacional han aportat "rigor, pluralitat, vincle amb forces polítiques de l'Estat i d'Europa i exigència d'un procés estricament democràtic".

Igualment, ha subratllat el paper en la lluita contra la corrupció i contra l'austeritat, atès que "la democràcia és la primera víctima de la crisi, perquè la democràcia és justícia social o no és" i "vivim una ofensiva ideològica, on el neoliberalisme ha iniciat una profunda destrucció de drets i llibertats". "CiU i PP han estat els portaveus de la 'troica' i de l'austeritat", ha denunciat, i ha asseverat que el patrimoni d'ICV no és a Andorra o Suïssa, sinó que "és saber que si estàs malalt podràs anar al metge independentment dels diners que tinguis".

D'aquesta manera, la dirigent ecosocialista ha definit ICV com "la veu catalana més combativa contra els que aplicaven les polítiques de la 'troica'". "N'hi ha molts que s'han manifestat pel dret a decidir, però mai contra les retallades; altres han estat en les manifestacions contra les retallades, però els hem treballat en les favorables al dret a decidir; i altres eren a les manifestacions contra les retallades només quan eren a l'oposició", ha afegit.

Davant l'auge de Podem i la pretesa superació de l'eix entre esquerres i dretes, Camats ha reivindicat que "avui dretes i esquerres són més vigents que mai". "Voler que els joves visquin amb 600 euros al mes, és o no és lluita de classes?", s'ha preguntat, i ha rememorat: "Som els que eren al Front Popular el 36, a l'Assemblea de Catalunya i ara a Barcelona en Comú". "ICV segueix sent aquest instrument imprescindible per a qualsevol escenari de transformació; a Catalunya, com a Barcelona, no hi ha canvi que no passi per ICV", ha conclòs la dirigent ecosocialista.

stats