Política 06/09/2016

Dolors Sabater: "La unilateralitat no em fa por"

L'alcaldessa de Badalona diu que sense aquesta via no s'hauria assolit suprimir el servei militar obligatori ni aturar desnonaments

Ara
2 min

BarcelonaL'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha assegurat en una entrevista a l'ARA que una de les vies per culminar el procés independentista és la unilateral. "La unilateralitat no em fa por", ha afirmat, i ha negat que sigui un camí "excloent". Sabater s'ha mostrat comprensiva amb les persones que volen "esgotar totes les altres vies", com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, però a la vegada ha fet una crida a "desproblematitzar" la unilateralitat. Sobretot, ha dit, perquè no confia que l'Estat accepti celebrar un referèndum d'independència a Catalunya."L'Estat no s'ha mogut, i, si ho ha fet, ha sigut per retrocedir", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, ha recordat que gràcies a actes unilaterals va posar-se fi al servei militar obligatori i s'ha pogut denunciar "l'abús dels bancs" en relació amb els desnonaments. En aquest sentit, Sabater també ha afegit que molts problemes en aquest assumpte no es poden solucionar "perquè tenim un estat que en lloc d'anar resolent, ho empitjora", en relació amb la suspensió de la llei antidesnonaments.

Encara sobre el procés i la implicació de l'Estat, Sabater ha indicat que el referèndum a Catalunya ha sigut un dels principals esculls per formar govern a l'Estat. Tot i així, l'alcaldessa ha assegurat que el plet català "no és una problema" sinó una "oportunitat", ja que pot suposar un "motor de canvi" que tingui rèpliques a la resta de l'estat espanyol.

Així, ha dit que espera que PSOE i Podem es posin d'acord i que els socialistes assumeixin el referèndum, ja que unes terceres eleccions suposarien "el fracàs absolut de la política". "Si hi hagués una mirada estratègica amb sentit d'Estat, i amb el que ens estem jugant a nivell de democràcia i anticorrupció, haurien de tenir clar que Catalunya és una oportunitat", ha sentenciat.

Sabater ha defensat el paper del municipalisme en el procés independentista. "Potser hauríem de seure, i els alcaldes que tenim clara aquesta línia de treball hauríem de fer passos endavant perquè és evident que els municipis hi tenim alguna cosa a dir", ha proposat.

L'herència Albiol

L'alcaldessa de Badalona ha lamentat la "ferida profunda" en qüestions de desigualtat que ha deixat Xavier García Albiol, que va ser alcalde de la ciutat del 2011 al 2015. La formació Guanyem Badalona en Comú va obtenir 5 escons, la meitat que el PP, però a través d'un pacte amb ERC, ICV i el PSC va obtenir l'alcaldia de Badalona.

stats