Política 16/09/2019

Galícia en Comú s'abstindrà sigui quin sigui el sentit del vot de Cs i PP, mentre que IU no ho ha decidit

Podem no vol tirar la tovallola tot i veure Sánchez "decidit a anar a eleccions"

Germán Aranda
2 min
Yolanda Díaz : “Segurament Errejón prendria més  vots al PSOE que a Unides Podem”

MadridLa proposta d'Albert Rivera d'abstenir-se amb el PP si Pedro Sánchez es compromet amb diverses exigències no farà canviar el sentit de vot d'Unides Podem, que ha comunicat a Felip VI que s'abstindrà. La portaveu de Galícia en Comú, Yolanda Díaz, ha assegurat que la seva posició no variarà en funció del que facin la resta de partits, cosa que pot dibuixar un escenari fins ara inaudit: amb les abstencions d'Unides Podem i de Cs n'hi hauria prou perquè Pedro Sánchez sortís investit. Això succeiria si el grup confederal actua en bloc, però Esquerra Unida no ha decidit si votarà a favor, s'abstindrà, o en contra. El seu líder, Alberto Garzón, ha assegurat que si el PSOE arribés a un acord d'investidura amb Cs i PP "ho canviaria tot" i ha asseverat que el sentit del vot el decidiran els òrgans interns.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest matí el convenciment a Podem és que el president en funcions "té decidit anar a eleccions des de fa temps", segons ha afirmat la portaveu del partit, Noelia Vera, en roda de premsa. Malgrat aquesta convicció que fonts del partit confirmen donant per fet que hi haurà repetició electoral, Vera s'ha agafat aquest matí a la ronda de consultes amb el rei com a última esperança: "No tirem la tovallola".

Des d'Unides Podem esperen que el rei Felip VI "faci entendre a Pedro Sánchez que el bipartidisme s'ha acabat" en la reunió que mantindrà amb el president en funcions demà a la tarda abans de decidir si el designa candidat a un nou intent d'investidura, tot i que la Constitució no recull aquesta funció en el monarca.

"Ens queda gairebé clar que qui vol eleccions és Pedro Sánchez; per tant, les poques esperances que queden estan en aquesta ronda de contactes i si decideixen (el PSOE) rectificar, aquí estem", ha dit Vera, mentre que fonts del partit han reiterat que Iglesias s'abstindrà a la sessió d'investidura si no hi ha acord de coalició i que no preveuen els vots gratis, que "és el que proposa el PSOE gairebé des del 28-A", han defensat.

stats