Política16/09/2013

Cayo Lara confia que Rajoy "tingui en ment" facilitar la consulta

El líder d'Izquierda Unida ha dit que a Catalunya no hi ha un problema de banderes sinó de classes socials

Efe

MadridEl líder d'Izquierda Unida, Cayo Lara, confia que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "tingui en ment" arribar a un acord amb el president català, Artur Mas, per poder celebrar la consulta a Catalunya. "Potser", ha dit Cayo Lara als periodistes, Mariano Rajoy estigui estudiant la possibilitat de dur a terme una reforma constitucional per facilitar la consulta sobre el futur de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lara s'ha referit d'aquesta manera a la resposta −oferint diàleg sense data de caducitat i dins de la llei− que va donar dissabte per carta Rajoy a Artur Mas en referència a la seva petició de celebrar una consulta sobiranista a Catalunya. Abans de l'inici d'un acte a Casarrubuelos (Madrid), on governa el PP després d'anys d'estar gestionat per IU, Cayo Lara ha assenyalat que seria un "error" per part del govern espanyol tancar la porta a una consulta legal que, ha recalcat, no es tracta d'una consulta sobre la independència de Catalunya, sinó que té l'objectiu de "conèixer l'opinió dels catalans".

Cargando
No hay anuncios

A més, aquest referèndum permetria, segons el seu parer, que s'obrís un debat sobre Catalunya i es coneguessin així les posicions que tenen totes les forces polítiques sobre això, entre elles, les d'IU, que defensa un model federal i, per tant, "l'encaix i la convivència" de Catalunya a Espanya. Una separació de Catalunya "no seria bona" ni per a aquesta Comunitat Autònoma ni per a l'Estat Espanyol, ha dit Lara, que ha insistit que a Catalunya no hi ha un "problema de banderes, sinó de classes socials" i de polítiques neoliberals que, segons ell, han aplicat els governs del PSOE i del PP amb el "suport permanent" de CiU i altres partits catalans.

Si s'abordessin polítiques diferents −ha continuat− que "retallin menys, que privatitzin menys i que lluitin contra el frau fiscal", segurament a Catalunya hi hauria "moltes més opinions de gent que vol seguir encaixada a Espanya".