Política 19/08/2013

Rubalcaba adverteix a Rajoy que quan torni de vacances seguirà tenint el "problema" de Catalunya damunt la taula

El líder socialista diu que no es tracta "només d'uns catalans que volen marxar", sinó que també "hi ha molts espanyols que qüestionen el model autonòmic i volen tornar al vell estat centralista"

Acn
2 min

LlenesEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha advertit al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que quan torni de vacances seguirà tenint el "problema" de Catalunya damunt la taula perquè, al seu parer, "els temes territorials no s'arreglen sols". Per Rubalcaba no es tracta "només d'uns catalans que volen marxar", sinó que també "hi ha molts espanyols que qüestionen el model autonòmic i volen tornar al vell estat centralista". És per això que ha recordat que davant aquestes dues tensions "estem els socialistes, que diem al govern espanyol que faci front als temes territorials" perquè si no "només empitjoren".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder socialista ha fet aquestes manifestacions durant un acte a la localitat de Llanes, Astúries, en què ha recordat que els tres volcans sobre els quals Rajoy està assegut, atur, Bárcenas i Catalunya, "tornaran a estar sobre la taula quan Rajoy torni de vacances". "Estem d'acord amb el model autonòmic. Faltaria més, si en part és la nostra criatura", ha subratllat Alfredo Pérez Rubalcaba durant el seu discurs a Llanes per afegir que "volem anar més enllà".

Pel líder socialista "s'ha de fer una passa en una direcció federal" perquè després de 30 anys l'estat autonòmic "ha demostrat que té algunes deficiències". És per això que Rubalcaba planteja un estat federal en què "les comunitats autònomes se sentin reconegudes i en què els ciutadans tinguin els mateixos drets neixin on neixin i visquin on visquin". Finalment i en aquest sentit, ha dit que "federal és unir i federal garanteix la igualtat".

Acusa directament els dirigents populars de cobrar sobresous en negre

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, no ha evadit el cas Bárcenas ni la suposada comptabilitat B del Partit Popular i ha acusat els dirigents del PP d'haver cobrat sobresous "de diners tan negres com el carbó d'Astúries". Posteriorment i amb un to desafiant ha instat el Partit Popular a presentar una demanda contra ell per aquestes afirmacions com ha fet amb el secretari d'organització del PSOE, Óscar López.

Durant el seu discurs a Astúries, el líder socialista ha insistit que "el cas Gürtel es va convertir en el cas Bárcenas i ara ja és el cas Rajoy" per afegir que els socialistes "no consentirem que es tanqui en fals" i "serem a totes les institucions i al carrer per reclamar responsabilitats". Així mateix, ha sentenciat que Rajoy "no pot pretendre que els espanyols metabolitzin el cas més gran de corrupció espanyola. Això ha de portar cap a algun tipus de responsabilitat política".

Finalment, Alfredo Pérez Rubalcaba ha dit que el president espanyol va marxar de vacances amb el cas Bárcenas i que "tornarà amb ell" i s'ha acabat preguntant "amb quina cara demanarà Rajoy un esforç i confiança als espanyols quan no dóna compte de les seves responsabilitats".

stats