Política 24/09/2017

"Fer una DUI si no hi ha referèndum, personalment, no és la meva opció", Puigdemont a 'Salvados', en 10 frases

El president de la Generalitat assegura que farà "front" a una detenció si es donés el cas

Ara
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu

MadridEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha mostrat convençut que l'1 d'octubre, tot i l'embat de l'Estat, hi haurà referèndum. Davant la possibilitat que la votació no es pugui efectuar per l'actuació de l'Estat, Puigdemont ha assegurat que la seva opció no és fer una declaració unilateral d'independència. Aquests són les deu frases més destacades de l'entrevista aquest diumenge al programa 'Salvados'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Sabíem que l'Estat podia intervenir l'autonomia. Però no m'esperava que ho faria fora de la llei, per la porta del darrere i vulnerant la seva pròpia constitució."

2. "El fiscal va aventurar la possibilitat que se'm detingui. No m'agradaria però si ha de passar, farem front a qualsevol situació. Ara bé, crec que no seria una bona idea."

3. "Efectivament, s'aplicarà el resultat [del referèndum]. El que no es pot seguir és com a autonomia perquè està intervinguda. Òbviament, si participa un 15% o un 25%, no es podran aplicar els resultats."

4. "No està sobre de la taula del Govern fer una declaració unilateral d'independència. Si no hi ha referèndum, segur que algú ho posa sobre la taula i ho debatrem. Personalment, no és la meva opció."

5. "L'Estat està instal·lat en el 'no': en el no a l'Estatut, al pacte fiscal, a la consulta del 9N i al referèndum. Està disposat a fer alguna oferta? Davant d'això, un 'sí' ben gran."

6. "Si hi ha voluntat de fer un referèndum, la data, la pregunta i les majories no han de ser un problema. Si creuen que aquest és el camí, ens hi trobaran. Però em sembla difícil veure una alternativa sòlida."

7. "Què hem fet malament? Haver pensat que era possible l'entesa amb el govern espanyol. També el Pacte del Majestic: vam pactar amb un partit que havia posat la llavor de la confrontació entre territoris."

8. "Si haguéssim tingut 90 diputats la proclamació de la independència hauria estat legítima, però estaríem en el mateix debat de la 'majoria qualificada'."

9. "Si els Mossos reben una ordre judicial per retirar les urnes, hauran de complir el seu mandat. Ara bé, dubto que amb milers de persones mobilitzades sigui lògic fer-ho."

10. "Estan utilitzant el Tribunal de Comptes per arruïnar la vida d'unes persones. Hem fet una injecció de diners uns quants càrrecs públic per fer una reserva, però arribarem fins al final."

stats