Política 21/06/2015

Duran assegura que el 27-S "donarà la cara" per Unió

No aclareix, però, qui serà el cap de llista i apel·la al votant tradicional de CiU

Efe
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida

BarcelonaEl líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, assegura que "donarà la cara" pel seu partit davant la cita electoral del 27 de setembre, si bé no revela qui serà el candidat a aquests comicis, i subratlla que UDC representarà el votant "tradicional" de CiU i plantarà cara "a la demagògia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu blog a Internet, Duran respon així al comentari d'una persona que li diu: "Amb vostè de cap de llista d'UDC el 27-S, també tindrà els nostres vots". "No pateixi que donaré la cara, però més important que saber qui serà el primer de la llista és tenir clar que aquesta opció realista i necessària estarà a disposició dels ciutadans a les urnes", assegura Duran pel que fa a la decisió del seu partit de presentar-se a aquests comicis en solitari i amb les seves sigles.

Duran també aprofita la resposta per subratllar que "l'important és que hi hagi una opció que tingui el coratge de ser moderada en termes de radicalitat i que vagi dirigida al votant tradicional de CiU". En aquest context, i en un intent de marcar distàncies amb CDC, Duran presenta UDC com una opció "que assumint riscos però projectant moltes esperances se sustenti en la coherència i en la responsabilitat, que planti cara a la demagògia i que des del catalanisme integrador representi el pluralisme de la societat catalana".

"Aquesta opció la representa Unió i és el que podran votar el 27 de setembre", afegeix Duran, la formació del qual afronta una divisió interna després de la consulta del passat 14 de juny, en què la direcció va vèncer però per un petit marge. De fet, el sector independentista d'Unió, crític amb la direcció, va anunciar ahir que es constituirà com una nova plataforma dins del partit i que donarà suport a la llista del president català, Artur Mas (CDC), per al 27-S, contravenint d'aquesta manera la decisió adoptada pel consell nacional democratacristià.

stats