Política 21/12/2012

Duran adverteix CDC que "no es podrà fer res sense diàleg" en el si de CiU

El líder d'Unió anuncia trobades bilaterals amb Junqueras, Navarro i Herrera i veu necessari obrir canals de comunicació entre Generalitat i Estat

Ara
1 min
SOCI INCÒMODE
 CDC i Unió són una aliança electoralment rendible però que ara trontolla perquè no comparteixen l'objectiu.

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advertit aquest divendres que en aquesta legislatura "no es podrà fer res sense diàleg, ni en el si de CiU ni entre CiU i ERC". En la seva carta web setmanal, Duran ha destacat que "la política és sobretot diàleg, i les circumstàncies presents en necessitaran, i molt". Els democristians, ha subratllat, porten el diàleg "a la sang". "És a l'ADN d'Unió", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Duran, sense diàleg entre CiU i la resta "no anirem tan lluny com volem". Fins i tot, diu Duran, caldrà "diàleg entre el govern català i el de l'Estat", malgrat que reconeix que el PP "no ha canviat el seu xip electoralista". A més, anuncia una sèrie de contactes bilaterals amb Oriol Junqueras (ERC), Pere Navarro (PSC) i Joan Herrera (ICV-EUiA) a partir del 2013.

D'altra banda, Duran deixa entreveure que té coses a explicar sobre la negociació amb ERC. Aquestes coses justificarien que s'especifiqui a l'acord que la consulta haurà de ser el 2014, com volien els republicans. Però prefereix mossegar-se la llengua, de moment. "Avui la notícia política és la investidura d'Artur Mas, i prou. Felicitats, president!", conclou.

stats