Política 23/11/2012

Duran alerta que si CiU punxa, l'Estat veurà garantit que la "submissió" de Catalunya continuarà

El líder d'Unió demana respondre a la "campanya bruta" amb un "vot històric" per a CiU

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha alertat aquest divendres que si CiU no guanya per una "majoria àmplia" en les eleccions del 25-N, el PP, el PSOE i les institucions de l'Estat "descansaran tranquils", perquè "tindran la garantia que la submissió continuarà". Per això, des de la seva carta web setmanal, ha cridat a respondre a la "campanya bruta i grotesca" contra Artur Mas amb un "vot històric" per a CiU que permeti "obrir les portes d'una nova era de la història" de Catalunya. "Siguis independentista o no, del que es tracta és d'acceptar o no que els catalans decidim el futur per als nostres fills i per als fills dels nostres fills. I jo ho accepto!", proclama Duran com a argument per demanar que es concentri el vot en la candidatura de Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran s'ha mostrat molt crític amb l'actitud del PP davant les acusacions de corrupció contra Mas i el seu entorn, bolcades des del diari 'El Mundo'. El líder d'Unió ha acusat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, de "callar i mirar cap a l'altra banda en lloc de garantir informació veraç que no entorpeixi l'exercici lliure del vot. Si el document no existeix, com afirma el cap policial, per què el govern de l'Estat no emprèn accions judicials contra els autors de la informació per garantir els drets constitucionals?", s'ha preguntat.

Segons Duran, als EUA o al Regne Unit, en plena campanya electoral, "un escàndol d'aquesta mena té resposta en 24 hores: explicacions o dimissions, o ambdues coses alhora. Aquí, ni una cosa ni l'altra".

stats