Política 02/02/2015

CDC espera seguir al costat d'Unió "fins al final" del procés cap a la independència

Mercè Conesa replica a Duran que Convergència se sent "còmoda" amb els democristians, tot i que abans "han d'esvair dubtes" sobre si accepten el full de ruta cap a un estat independent, i crida a "no perdre ni un minut" en debats interns

Roger Mateos
2 min

BarcelonaLa portaveu de CDC, Mercè Conesa, s'ha mostrat aquest dilluns confiada que el seu partit seguirà fent tàndem amb Unió "fins al final" del procés cap a la independència. Malgrat que el president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha admès a RAC1 que se sentiria "incòmode" si el seu partit assumís el full de ruta independentista que vol adoptar CDC, Conesa ha recordat que els democristians ja "estan assumint de manera molt directa la responsabilitat" del procés sobiranista i ha posat l'exemple de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, contra qui (a més d'Artur Mas i Irene Rigau) la Fiscalia va interposar una querella per haver promogut el 9-N. "Ens sentim còmodes amb Unió", ha assenyalat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Conesa creu que el camí que CDC i Unió han fet junts fins ara ha estat "positiu" i voldria "continuar" tenint els seus socis democristians al seu costat, però abans "hi ha una sèrie d'incògnites que Unió ha d'esvair". Unió "s'haurà de posicionar" sobre si accepta el full de ruta cap a la independència de cara a la pròxima legislatura.

La portaveu convergent ha evitat, però, entrar al xoc amb Duran: "Valorem molt les seves opinions, però ara estem en un altre escenari, estem en un moment històric". Conesa creu que amb les plebiscitàries del 27-S a l'horitzó "no podem perdre ni un minut per parlar de qüestions que s'allunyin" d'aquest procés.

Sí que ha volgut matisar l'apreciació de Duran, que havia insinuat que en tot cas és CDC qui amb el seu rumb independentista està sortint dels marges del programa electoral amb què CiU es va presentar a les eleccions del 2012 al Parlament. Conesa ha recordat que el posicionament favorable a la independència ja va quedar establert al congrés que el partit va celebrar el març del 2012. "CDC és independentista perquè aquell congrés va marcar un full de ruta", ha insistit.

stats