Política 16/02/2015

Duran es reuneix demà amb els portaveus de CDC i Unió per tancar la crisi interna

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats vol "veure de quina manera enfoquen" les relacions després del vot diferenciat en la tramitació del pacte antijihadista

Efe
1 min
El líder d’Unió, Josep A. Duran i Lleida, es va sentir “desautoritzat” pels diputats de CDC.

MadridEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, es reunirà demà dimarts amb els portaveus adjunts del seu grup parlamentari, Josep Sánchez Llibre, d'Unió, i Pere Macías, de CDC, per intentar tancar definitivament la crisi oberta després de la divisió de vot en el pacte contra el jihadisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Demà em reuniré amb els dos portaveus adjunts per parlar amb ells a fons i veure de quina manera enfoquem a partir d'ara", ha avançat Duran als passadissos del Congrés.

Aquest matí el secretari general de CiU, Ramon Espadaler (Unió), assegurava que Duran havia rebut el "ple suport i confiança" de l'executiva de la coalició per a la gestió del grup al Congrés i donava per tancada la crisi, amb la voluntat que no es repeteixi una divisió de vot.

La setmana passada, el propi Duran reconeixia que se sentia desautorizat pels diputats de CDC que es van abstenir en la votació de la presa en consideració del pacte contra el terrorisme jihadista, a diferència dels parlamentaris d'Unió, que van votar a favor.

El seu company d'Unió, Josep Sánchez Llibre va plantejar fins i tot suprimir les reunions de coordinació del grup parlamentari, atès que s'havia vist que el resultat era "totalment negatiu".

stats