NOU GOVERN
Política 29/12/2010

Duran presidirà la part catalana de les comissions bilaterals i assessorarà Mas en matèria exterior

Duran presidirà al final la part catalana de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat, però també la de la Comissió Mixta de Transferències i la d'Afers Econòmics i Fiscals. El Consell Executiu aprovarà aquests nomenaments en els propers dies

Acn
1 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, presidirà la part catalana de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat i de les comissions mixtes de Transferències i d'Afers Econòmics i Fiscals. Així ho aprovarà en els propers dies el Consell Executiu. A més, Duran assessorarà el president de la Generalitat, Artur Mas, en matèria exterior, però no podrà dirigir l'Institut Europeu de la Mediterrània perquè és incompatible legalment amb ser diputat al Congrés. Artur Mas i Duran havia acordat que aquest últim no s'incorporés al Govern, però que sí col·laborés en matèria de traspassos i d'exteriors. Cal recordar que les competències d'exteriors les assumeix el departament de la Presidència. Mas i Duran van estudiar detingudament la possibilitat que el portaveu de CiU al Congrés tornés a Catalunya per ser el conseller en cap. Finalment, van decidir que Duran es quedés a Madrid però que col·laboraria amb el Govern en temes de política exterior i de traspassos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El que no podrà fer Duran serà dirigir l'Institut Europeu de la Mediterrània, perquè el Congrés ha determinat que és incompatible amb ser diputat. De tota manera, Duran assessorarà Mas en matèria de política exterior, i li prepararà els viatges i les visites que rebi com a president de la Generalitat.

Duran exerceix ara de president de la comissió d'Exteriors del Congrés, i entre 1999 i 2004 ja va ser president de la Comissió Delegada de l'Institut Europeu de la Mediterrània. Pel que fa a les comissions bilaterals, entre el 1996 i el 2001 ja va presidir la part catalana de la Comissió de Transferències.

stats