Política 16/02/2016

Duran i Lleida treballarà al bufet d'advocats de la família de la seva dona

L'ARA ja va avançar fa més d'un any que l'expresident del comitè de govern d'Unió, que és llicenciat en dret, es va donar d'alta al Col·legi d'Advocats de Barcelona

Ara
2 min
El líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida / ACN

BarcelonaL'expresident del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, començarà una nova etapa professional al bufet d'advocats de la família de la seva dona, el Bufet Colls, que va ser fundat l'any 1956 pel seu sogre, Josep Colls Alsius, i del qual la seva dona és sòcia, així com el seu cunyat. Ho ha avançat el diari 'Expansión'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el mateix diari, Duran es farà càrrec d'alguns assumptes internacionals, donada la seva experiència en aquest àmbit: va presidir la comissió d'Exteriors del Congrés les dues últimes legislatures i té una àmplia agenda de contactes internacionals, especialment amb els partits democristians d'Europa i l'Amèrica Llatina.

L'ARA ja va avançar el novembre del 2014 que Duran s'havia donat d'alta al Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB) i que havia canviat d'estatus per una decisió que no és purament "administrativa": feia anys que constava com a "no exercent" a Lleida, i aquell novembre va canviar, per voluntat pròpia, a estar col·legiat com a "exercent" a Barcelona.

El cert és que a la fitxa de l'ICAB consta que el despatx de Duran és al carrer Roger de Llúria, 119, que és on treballa la seva dona, Marta Colls. Al document afirma estar especialitzat en dret administratiu, civil, comunitari, internacional i constitucional.

Duran va néixer a Alcampell el 1952 i va estudiar la carrera de dret a Lleida. Va treballar al jutjat i va portar la comptabilitat d'una casa de cotxes de segona mà i també va ser professor de dret civil. Ara bé, bona part de la seva carrera professional va es desenvolupar dins l'activitat política, ocupant càrrecs públics des del 1979, quan va començar a l'Ajuntament de Lleida.

Després de 30 anys, Duran va comunicar fa un mes que deixava el seu càrrec de president del comitè de govern d'Unió després de no haver aconseguit representació a les eleccions espanyoles del 20 de desembre. El proper congrés del partit, previst per al 16 d'abril, escollirà qui serà el seu successor després de gairebé 30 anys.

stats