POLÍTICA
Política 18/07/2011

El Govern espera poc de la reunió de la bilateral amb l'Estat d'aquest dimarts

Mas manifesta que si es fa la reunió és perquè "el volum de temes a parlar té prou gruix", però Duran ja admet que no cal crear-se massa expectatives

Redacció/acn
1 min
Ortega i Duran, amb els representants dels grups en la part catalana de la bilateral

BarcelonaEl secretari general de CiU i president de la part catalana de les quatre comissions mixtes entre Estat i Generalitat, Josep Antoni Duran i Lleida, ha manifestat aquest dilluns que CiU és conscient que aquesta comissió bilateral "s'havia de fer", malgrat que el Govern es va comprometre la setmana passada a no reunir la bilateral si no era per arribar a acords importants. Duran ja ha admès avui que no vol “aixecar expectatives importants sobre el resultat de la mateixa". El president de la Generalitat i líder de CiU, Artur Mas, ha assegurat que la reunió es farà perquè "el volum de temes a parlar té prou gruix". L'oposició, però, ja es tem una reunió amb promeses i cap acord entre governs en els contenciosos més destacats amb l'Estat, com el traspàs d'aeroports, beques, la disposició addicional tercera de l'Estatut, entre d'altres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tocava fer-la, des del juliol del 2009 no es feia", ha dit Duran, recordant que si no se celebrava ara i davant les perspectives d'eleccions generals no es faria comissió fins entrat el 2012. “Independentment dels acords que s'arribin n'hi ha alguns d'importants per a Catalunya que de no reunir-se la comissió bilateral no es poden endegar els mecanismes perquè siguin definitius", ha insistit Duran.

Malgrat tot, els grups parlamentaris han "tancat files" aquest dilluns al costat del president de la part catalana de les quatre comissions mixtes entre Estat i Generalitat, Josep Antoni Duran i Lleida, i del Govern en la reunió de la part catalana que s'ha fet al Palau de la Generalitat. Una trobada que ha tingut lloc un dia abans de la reunió Estat-Generalitat que se celebrarà aquest dimarts a Madrid. Així ho ha explicat en una conversa informal amb periodistes la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.

stats