LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 14/02/2011

Duran, a Salgado: "És l'Estat qui ha de retallar"

El líder d'Unió considera que la Generalitat no té marge per reduir més el seu pressupost, ja que hi ha partides intocables com la sanitat o la seguretat

Oriol March
1 min
Duran i Lleida

BarcelonaSi algú ha de passar la tisora, que sigui el govern espanyol. Així ho ha considerat aquest matí el líder d'Unió i representant català a les comissions Generalitat-Estat, Josep Antoni Duran i Lleida, en la roda de premsa posterior a la reunió del comitè de govern democristià. "La Generalitat no pot reduir més el seu pressupost perquè el 80% dels conceptes que inclou tenen a veure amb la sanitat, la seguretat, l'educació i les polítiques socials", ha assegurat Duran, al mateix temps que ha carregat contra l'executiu espanyol per "transferir el dèficit cap a les comunitats autònomes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder d'Unió s'ha mostrat contrari a qualsevol pujada d'impostos –com la que va plantejar la vicepresidenta econòmica espanyola, Elena Salgado, la setmana passada– i ha negat que l'executiu espanyol hagi fet valoracions sobre el pla de viabilitat presentat per part de la Generalitat a Madrid. En aquest sentit, ha reiterat que cap membre del govern de l'Estat ha fet una demanda oficial d'apujar els impostos. "Catalunya és una de les comunitats amb més tributs i de les que rep menys fons per part de l'Estat", ha assegurat Duran pel que fa al compliment de la disposició addicional tercera de l'Estatut i del repartiment dels recursos del fons de competitivitat que preveu el finançament pactat el 2009 pel conseller Antoni Castells.

stats