Política 11/06/2021

Echenique insinua que no es presentarà a les pròximes eleccions

"No he pres la decisió, però estic donant força pistes", ha assegurat en una entrevista a Aragón Radio

2 min
El portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, en roda de premsa

MadridPablo Echenique podria seguir el camí de Pablo Iglesias, de qui ha estat la mà dreta els últims anys al capdavant de Podem. El portaveu parlamentari al Congrés ha assegurat en una entrevista aquest matí a Aragón Radio que no trigarà "gaire" en tornar a la seva professió –és científic al Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC)–. Echenique ha avisat que no ho ha "pensat prou" per assegurar que no es presentarà a les pròximes eleccions generals, però ha posat l'exemple d'Iglesias, que després de set anys ha abandonat la primera línia institucional. "Jo crec que això ha de ser una senya d'identitat a Podem, també per a mi. I encara que no he pres la decisió, estic donant força pistes", ha assenyalat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El document ètic de la llista encapçalada per Ione Belarra a la quarta assemblea de Podem, que amb tota probabilitat s'imposarà aquest cap de setmana quan s'esculli la nova direcció, preveu que l'ocupació de càrrecs públics i interns pugui allargar-se fins a vuit anys i, excepcionalment, a dotze. "Més enllà d'aquest termini, la pròrroga estarà supeditada a consulta a les persones inscrites", diu el text. Echenique du al partit des del seu naixement, el 2014, i quan s'acabi aquesta legislatura ja estarà immers en l'excepcionalitat de què parlen els estatuts. En l'esmentada entrevista, el portaveu d'Unides Podem a la cambra baixa ha anotat que és "defensor" de no estar "molt temps en política" per no fer-ne una "carrera professional".

Les paraules d'Echenique s'han interpretat com una sortida gairebé immediata i ell mateix ha volgut frenar el debat a través de Twitter. "Em pregunten en una entrevista si em tornaré a presentar. Contesto que això no està ni tan sols pensat i ja tenim els tertulians dient que deixo la política. Detecto certes ganes que me'n vagi entre els poders mediàtics de propietat de fons voltor", ha afirmat en una piulada. "Estem molt centrats en l'assemblea i la feina parlamentària, i no pensant cadascú en el nostre propi futur", ha dit a l'entrevista, i ha aprofitat la reacció a les xarxes socials per demanar als inscrits que votin en la quarta assemblea, en què ell es presenta a la llista de Belarra per integrar el nou consell ciutadà estatal.

Després de ser secretari d'organització coincidint amb la desarticulació de la formació lila als territoris, Echenique va deixar pas a Alberto Rodríguez, que fa algunes setmanes va anunciar que no es postularia per revalidar el càrrec. El diputat canari al Congrés, doncs, només manté l'escó. Echenique va passar a prioritzar la tasca de portaveu a la cambra baixa, per bé que a nivell orgànic seguia formant part del nucli decisori al costat d'Iglesias. Ara Belarra opta per una candidatura en què les primeres posicions són per a dones: la ministra d'Igualtat, Irene Montero; la secretària d'estat Noelia Vera; l'exnúmero 2 d'Iglesias el 4-M, Isa Serra; l'eurodiputada Idoia Villanueva, i la nova portaveu adjunta d'Unides Podem a l'Assemblea de Madrid, Alejandra Jacinto.

stats